ΠΟΕΔΗΝ: Δεν υπάρχουν γάντια στα νοσοκομεία

350

 

Επιστολή στους Υπουργούς Υγείας και Ανάπτυξης έστειλε η ΠΟΕΔΗΝ, με την οποία κατήγγειλε την έλλειψη χειρουργικών και απλών γαντιών που παρατηρείται στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά, αναφέρουν οι εργαζόμενοι, ενώ από την πλευρά τους οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων εξαντλούν τις δυνατότητες με δανεικά γάντια από άλλες Υγειονομικές Μονάδες ή με απευθείας αγορές. Οι ανάγκες, όμως, δεν μπορούν να καλυφθούν, όπως αναφέρουν.

 

ΑΘΗΝΑ 22/7/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3213

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ
3. ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
κο. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

 

Κύριοι Υπουργοί,

Στα Νοσοκομεία παρατηρείται μεγάλη έλλειψη γαντιών. Με ελάχιστα γάντια χειρουργικά και απλά, προσπαθούν να κάνουν οι εργαζόμενοι υγειονομικοί τη δουλειά τους.
Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων εξαντλούν τις δυνατότητες (δανεικά από άλλες Υγειονομικές Μονάδες και με αγορά απ’ ευθείας), όμως δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.
Η αγορά έχει μεγάλη έλλειψη. Προφανώς παίζονται πάλι κερδοσκοπικά παιχνίδια όπως τον πρώτο καιρό με τις μάσκες προκειμένου να αυξήσουν τις τιμές ή τα εξάγουν προς χώρες με περισσότερο κέρδος.
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Ανάπτυξης να παρέμβουν για να ομαλοποιηθεί η αγορά προκειμένου να μπορούν απρόσκοπτα να προμηθεύονται γάντια τα Νοσοκομεία.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept