Η μουσική βελτιώνει την υγεία

208

 

Η μουσική έχει δύναμη. Όχι μόνο μας κάνει να θέλουμε να… χορέψουμε, αλλά η μελωδία και οι νότες μάς βοηθούν να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις που σχετίζονται με θέματα υγείας.

Απαλύνει τον πόνο: Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Frontiers in Psychology», οι ασθενείς με ινομυαλγία που άκουσαν για 10 λεπτά το είδος της μουσικής που τους άρεσε εμφάνισαν μειωμένο αίσθημα πόνου καθώς και αυξημένη κινητικότητα.
Βοηθά στη συγκέντρωση: Μια έρευνα του 2007 από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ ανέφερε ότι η κλασική μουσική οδηγεί σε αλλαγές στον εγκέφαλο, οι οποίες βοηθούν στη συγκέντρωση της προσοχής και την αποθήκευση πληροφοριών.
Ενισχύει τις σωματικές επιδόσεις: Σύμφωνα με δημοσίευμα του health.com, η έντονη σωματική άσκηση με μουσικά διαλείμματα είναι πιο ευχάριστη.

Βελτιώνει τη διάθεση: Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2011 στο περιοδικό «Nature Neuroscience» αναφέρει ότι συγκεκριμένοι τόνοι της κλασικής μουσικής δημιουργούν βελτίωση της διάθεσης του ατόμου, η οποία οδηγεί στην απελευθέρωση της ντοπαμίνης, της χημικής ουσίας που προκαλεί ευφορία.
Ηρεμεί: Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2013 στο επιστημονικό περιοδικό «Ergonomics».

 

 

Σεξ με μουσική!

 

Μουσική που αυξάνει την καύση θερμίδων στη διάρκεια του σεξ δημιούργησε ομάδα μουσικών για λογαριασμό μεγάλης αλυσίδας φαρμακείων στη Βρετανία.

Έμπνευση για τη σύνθεση της μουσικής αποτέλεσαν μελέτες, που έδειξαν ότι το σεξ είναι ήπιας έντασης άσκηση και όπως όλες οι ασκήσεις, είναι πιο αποδοτικό όταν γίνεται μετά μουσικής.

Το μουσικό θέμα που ετοίμασαν έχει διάρκεια 22 λεπτών και 48 δευτερολέπτων, επειδή η ανάλυση των σεξουαλικών συνηθειών 2.000 ζευγαριών έδειξε ότι τόση είναι η μέση διάρκεια μιας σεξουαλικής επαφής, από το πρώτο φιλί έως τον οργασμό.

Το μουσικό θέμα αρχίζει με «απαλή» εισαγωγή των 90 beats το λεπτό (bpm), συνεχίζει με τον σταθερό ρυθμό των 110 bpm και κορυφώνεται με ένα εκρηκτικό κρεσέντο με μπάσα, που έχει ρυθμό 130 bpm. Στη συνέχεια, γίνεται μία απότομη «πτώση» του ρυθμού στα 100 bpm που αντιστοιχεί στη χαλάρωση μετά τον οργασμό.

Προγενέστερη μελέτη έχει δείξει ότι οι άνδρες καίνε κατά μέσον όρο 4 θερμίδες όταν κάνουν σεξ (χωρίς μουσική) και οι γυναίκες 3, ένα όφελος που το σεξ μετά μουσικής αναμένεται να πολλαπλασιάσει.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept