ΤΑ ΠΑΝΩ- ΚΑΤΩ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! Πιάστηκαν στα χέρια γιατροί και ασθενείς

303

Nosokomeio-diadromos-giatros

Tα πάνω-κάτω στο νοσοκομείο νοσοκομείο της Ξάνθης.

Επιθέσεις σε βάρος του προσωπικού, από ασθενείς και συγγενείς, στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου της Ξάνθης καταγγέλλει η Ενωση των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ξάνθης, με σχετική ανακοίνωσή της.

«Είναι γεγονός ότι η αναμονή στο ΤΕΠ τις τελευταίες μέρες είναι μεγάλη και ότι η έλλειψη υποδομών για άσκηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης οδηγεί μεγάλο αριθμό από ασήμαντα περιστατικά στο νοσοκομείο. Αυτό αυξάνει το χρόνο αναμονής, δημιουργεί εκνευρισμό, οι γιατροί αναλώνονται σε επουσιώδη περιστατικά και φτάνουν πολύ συχνά στα όρια της υπερκόπωσης, με δυσάρεστα επακόλουθα για τους ίδιους και τους ασθενείς», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΙΝΟΚΥΞ, συνδικαλιστικού οργάνου των γιατρών του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

«Η ΕΙΝΟΚΥΞ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και την απόπειρα βιαιοπραγίας ενάντια σε γιατρούς κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων τους, που συνέβησαν πρόσφατα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Ξάνθης. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθούν στην μεγάλη προσέλευση ασθενών στο ΤΕΠ και είναι απαράδεκτο, είναι πραγματικά ντροπή, κάποιοι να δημιουργούν πρόβλημα, διεκδικώντας βίαια και αυθαίρετα προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση. Τέτοιες πρακτικές, σε συνδυασμό με τον φόρτο εργασίας, οδηγούν τους γιατρούς στην επαγγελματική εξουθένωση, με κίνδυνο το τμήμα του ΤΕΠ να παραμείνει χωρίς γιατρούς. Ήδη, δύο γιατροί είναι έτοιμοι να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους», καταλήγει η ανακοίνωση της Ενωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ξάνθης.

ΠΗΓΗ: iefimerida

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept