Τώρα και στην Ελλάδα : Kλόουν θεραπευτές σε δράση

95

Οι Ισραηλινοί θεραπευτές-κλόουν, Άβιταλ Ντβόρι και Σάχαρ Χούρεβιτς , θα επισκεφθούν την Αθήνα και τα Ιωάννινα στις 18-20 Δεκεμβρίου προκειμένου να δώσουν χαρά σε παιδιά και ηλικιωμένους σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας, ενώ θα πραγματοποιήσουν και σεμινάρια.

Συγκεκριμένα, η Άβιταλ Ντβόρι και ο Σάχαρ Χούρεβιτς θα επισκεφθούν την Παιδιατρική Κλινική Ιασώ Παίδων, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», την Ογκολογική Μονάδα «Ελπίδα-Μαριάννα Βαρδινογιάννη» του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και την Παιδιατρική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπου θα συναντήσουν παιδιά, το προσωπικό και θα δώσουν διαλέξεις και σεμινάρια. Επιπλέον, θα δώσουν χαρά σε ηλικιωμένους στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» της Βάρης, το «Ρέστειον» Κέντρο Φιλοξενίας Ηλικιωμένων και τον Οίκο Ευγηρίας «Ζωγράφειος» στα Ιωάννινα.Η επίσκεψη των Ισραηλινών κλόουν- θεραπευτών στην Ελλάδα συμπίπτει με την Εβραϊκή γιορτή του Χανουκά (Γιορτή του Φωτός) καθώς και τα Χριστούγεννα και έχει ως στόχο να δώσει χαρά σε εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο, ιδιαίτερα σε άρρωστα παιδιά και σε ηλικιωμένους. Αποτελεί πρωτοβουλία της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα και συνδιοργανώνεται με τα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας που θα επισκεφθούν η Άβιταλ και ο Σάχαρ. H επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» πραγματοποιείται και με τη συνεργασία του Ιδρύματος «Κάνε Μια Ευχή» Ελλάδας.

Η Άβιταλ Ντβόρι είναι κλόουν-θεραπεύτρια σε πολλά νοσοκομεία στο Ισραήλ τα τελευταία 15 χρόνια και είναι μία από τις κύριες θεραπεύτριες του «Dream Doctors Project» (Ιατρικό Έργο Ονείρων- κλόουν-θεραπευτές σε δράση). Είναι επίσης διευθύντρια θεάτρου, κουκλοπαίκτης και καλλιτέχνης σκηνής. Σπούδασε στο Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και τη Βαρκελώνη και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Κεντρική Σχολή Ομιλίας και Δράματος του Λονδίνου, με εξειδίκευση στο κουκλοθέατρο και στο φυσικό θέατρο. Έχει λάβει πολλά βραβεία και παραδίδει σεμινάρια διεθνώς για την ειδική μέθοδο των «Dream Doctors». Η Άβιταλ θα συνοδεύεται από τον επίσης κλόουν-θεραπευτή, Σάχαρ Χούρεβιτς, ο οποίος παίζει κιθάρα. Η Άβιταλ και ο Σάχαρ έχουν επισκεφθεί νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο και έχουν συναντήσει παιδιά με σοβαρές αρρώστιες και ανίατες ασθένειες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει