Κ.Λουράντος: "Δεν υπάρχει θέμα αυτή τη στιγμή στην αγορά φαρμάκου"

204
χαπι
«Ο κόσμος ανταποκρίνεται στην αγορά φαρμάκου, είναι ψύχραιμος κι οι ελλείψεις που υπάρχουν είναι αυτές που υπήρχαν και πριν από έξι μήνες και πριν από ένα χρόνο. Υπάρχει μια δυσκολία στην αγορά αλλά ως εκεί». Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ 1, ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών , Κώστας Λουράντος , ο οποίος τόνισε ωστόσο ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση θα δημιουργηθούν προβλήματα.
Την ίδια στιγμή νέα κέντρα ξέσπασε  ανάμεσα στον κλάδο των φαρμακοποιών και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με αφορμή τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα και την διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), που χορηγούνται για την αντιμετώπιση σοβαρών και χρόνιων παθήσεων.
Χθες σε μία προσπάθεια ελάφρυνσης των πολιτών ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους φαρμακοποιούς να διευκολύνουν την κατάσταση με τους ασφαλισμένους και τη συμμετοχή.  Ως ανταποδοτικό, η  ηγεσία του υπουργείου Υγείας φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο της αποκλειστικής διάθεσης των ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία.Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κωνσταντίνου Λουράντου, ο οποίος μεταξύ άλλών τόνισε ότι «εάν το Υπουργείο έχει τέτοιες ευαισθησίες τότε είναι στην διακριτική ευχέρεια του να καταργήσει τις συμμετοχές των ασφαλισμένων».
«Τα φαρμακεία αδυνατούν να ανταποκριθούν και σ’ αυτήν την δαπάνη, την ώρα που καθημερινά πιστώνουν τα ασφαλιστικό σύστημα από τα ελάχιστα ταμειακά τους διαθέσιμα. Οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ έρχονται ως προκαταβολή μετά από μακρόχρονες καθυστερήσεις και στη σημερινή συγκυρία αποτελούν χαρτιά και όχι μετρητά», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ.
Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται και το εξής: «Σχετικά με την διάθεση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία που επίσης υπαινίχθηκε ο Υπουργός , οι φαρμακοποιοί ενδεχομένως να αποδεχόντουσαν μια τέτοια πρόταση με προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων θα είναι και η δυνατότητα να εξοφλούν τις εταιρίες όταν θα πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ».
Πηγή: Τα Νέα
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept