Στήριξη από "Πράσινους" ευρωβουλευτές ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Π.Κουρουμπλής

136

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ
Συνάντηση με Ευρωβουλευτές των Πρασίνων από την Γερμανία και την Αυστρία είχε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με επίκεντρο  φλέγοντα ζητήματα που άπτονται του τομέα της Υγείας. Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ενημέρωσε τους Ευρωβουλευτές για την πρόταση που υπέβαλε πριν από περίπου ένα μήνα στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς  για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας της χώρας μας  με την πρόσληψη  επαγγελματιών υγείας. Πρόκειται για ένα καίριο αίτημα το οποίο ήδη τελεί υπό επεξεργασία από  Ομάδα Εργασίας της Κομισιόν.
Στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα αλλά και πρωτοβουλίες που έθεσε ο ίδιος και αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Υγείας στη Λετονία, όπως η από κοινού διαπραγμάτευση της διαμόρφωσης των τιμών των καινοτόμων φαρμάκων, και η ενίσχυση της συνεργασίας ιδιαίτερα μεταξύ των χωρών υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, Ελλάδας, Μάλτας , Ιταλίας και Κύπρου ώστε να αντιμετωπίζουν μέσω ενός πιο οργανωμένου συστήματος τις επιδημίες .
Απαντώντας σε ερωτήματα των ευρωβουλευτών σχετικά με μέτρα αντιμετώπισης φαινομένων διαφθοράς στο χώρο της υγείας, ο  Παναγιώτης Κουρουμπλής υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της σημερινής ηγεσίας για την πάταξη τέτοιων φαινομένων. Παράλληλα τους ενημέρωσε ενδελεχώς σχετικά με την ενίσχυση και την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων και των μηχανισμών ελέγχου, εξηγώντας το σημαντικό ρόλο που θα παίξει σ’ αυτήν την προσπάθεια η ΗΔΙΚΑ.
Αναφορικά με τη συνολικότερη εικόνα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υποστελέχωση των δομών, λόγω των 23.000 περίπου αποχωρήσεων -μεταξύ των οποίων συνταξιοδοτήσεις λόγω ορίου ηλικίας-όπως και στην ανάγκη χρηματοδότησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ενίσχυση του συστήματος υγείας ,αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά  «Η ανθρώπινη ζωή είναι πιο πάνω από τους αριθμούς».
Οι ευρωβουλευτές των Πρασίνων διαβεβαίωσαν τον κ. Κουρουμπλή ότι θα στηρίξουν τις προτάσεις του Έλληνα Υπουργού προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ευχαρίστησαν για τον εποικοδομητικό διάλογο.
 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept