ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ Η CIA! Σάλος από τις νέες αποκαλύψεις για την δολοφονία Κένεντυ

273

jfk
Τον πρώην επικεφαλής της CIA Άλεν Ντάλες  φωτογραφίζει ως τον άνθρωπο πίσω από το σχέδιο δολοφονίας του Τζον Κένεντι ο δημοσιογράφος Ντέιβιντ Τάλμποτ. Σε βιβλίο που εξέδωσε ανέφερε ότι διέταξε τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου επειδή αποτελούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Όπως γράφει  στον «In The Devil’s Chessboard: Allen Dulles, the CIA, and the Rise of America’s Secret Government» ο επικεφαλής του πιο ισχυρού οργανισμού κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου τον ήθελε νεκρό για το καλό της χώρας. Αυτή είναι μόνο μία από τις καταγγελίες που κάνει εναντίον του Ντάλες  που ήταν επικεφαλής όταν η CIA ανέτρεψε κυβερνήσεις, εισέβαλε στην Κούβα και ενεπλάκη σε πολιτικές δολοφονίες. Φανατικός αντικομμουνιστής πίστευε ότι ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν μια μάχη ανάμεσα στο καλό και στο καλό, στο φως και στο σκοτάδι.
Το βιβλίο αναφέρει ακόμα πως προσπάθησε να κάνει συμφωνία με τη ναζιστική Γερμανία τις τελευταίες ημέρες του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, πως επέβλεπε πρόγραμμα με εξαιρετικά επικίνδυνα πειράματα στον ανθρώπινο εγκέφαλο και πως ενδιαφερόταν να μάθει αν το LSD μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προγραμματισμό δολοφόνων.
Μάλιστα από τις πρακτικές του εξακολουθούν να προκαλούν κατά περιόδους, διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του. Βασανιστήρια, πειράματα ελέγχου του μυαλού, πολιτικές δολοφονίες, μαζικές παρακολουθήσεις πολιτών των ΗΠΑ και ξένων συμμάχων.
Ανέλαβε τον ρόλο του επικεφαλής της CIA το 1952 υπό την προεδρία του Αϊζενχάουερ. Η καταστροφή στον Κόλπο των Χοίρων και η αντίληψη ότι τα υποστηριζόμενα από τη CIA καθεστώτα ήταν διεφθαρμένα οδήγησαν στην πτώση της δημοτικότητάς του. Απομακρύνθηκε από τον Τζον Κένεντι και αντικαταστάθηκε από τον Τζον Μακ Κοόυν. Αργότερα διορίστηκε στην επιτροπή Γουόρεν που διερεύνησε τη δολοφονία.
Όπως είναι γνωστό ο JFK  δολοφονήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή στο Ντάλας το 1963. Ο Λι Χάρβει Όσβαλντ ήταν ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία, αλλά υπάρχουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας που κάνουν λόγο για εμπλοκή άλλων προσώπων.
Η επιτροπή Γουόρεν κατέληξε στο συμπέρασμα πως η δολοφονία του Τζον Κένεντι ήταν το έργο μοναχικού εκτελεστή. Ο Τάλμποτ επιμένει πως η CIA συναινούσε στο ότι ο Τζον Κένεντι πρέπει να απομακρυνθεί για το καλό της χώρας.
Βέβαια όταν δολοφονήθηκε ο Κένεντι, επικεφαλής της CIA ήταν ο McCone. Αυτό σημαίνει πως ο Ντάλες θα έπρεπε να επιστρέψει δύο χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του για να ενορχηστρώσει το σχέδιο. Μόλις την περασμένη εβδομάδα δημοσιοποιήθηκε έκθεση που υποστηρίζει ότι ο Μακ Κόουν  απέκρυψε πληροφορίες γύρω από τη δολοφονία.
Πηγή: DailyMail

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept