ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ! Δες τι θα πάθεις αν πας διακοπές στη Βόρειο Κορέα (ΦΩΤΟ)

312

111
Ο Τζάστιν και η Άννα Γουίλιαμς από τον Καναδά έχουν ταξιδέψει σε πάνω από 100 χώρες. Ωστόσο αυτό που θα θυμούνται για καιρό είναι το ταξίδι τους στη Βόρεια Κορέα.
Όπως αποκαλύπτουν στο BusinessInsider σοκαρίστηκαν όταν είδαν πόσο στενά παρακολουθούνταν οι τουρίστες αλλά και πόσα λίγα πράγματα ήξεραν οι Βορειοκορεάτες για τις άλλες κουλτούρες.
«Είναι σαν να ταξιδεύεις σε άλλο κόσμο», λέει ο Τζάστιν που κατέγραψε φωτογραφικά το μοναδικό αυτό ταξίδι.
nkor1
Πριν την άφιξη το ζευγάρι παρακολούθησε μία υποχρεωτική ενημέρωση στο Πεκίνο όπου ενημερώθηκαν τι επιτρεπόταν και τι δεν επιτρεπόταν να κάνουν από τη στιγμή που θα έφταναν στην Β. Κορέα. Για παράδειγμα ενημερώθηκαν να μην παίρνουν φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων ή τα αγάλματα του Κιμ Γιονγκ Ιλ παρά μόνο αν η εικόνα του ήταν σε όλο το κάδρο.
nkor2
Όταν έτοιμοι να φύγουν επιβιβάστηκαν σε ένα Τουπόλεφ της Σοβιετικής εποχής όπου η εσωτερική διασκέδαση περιελάμβανε βίντεο που έδειχναν την ήττα Αμερικανών στρατιωτών από Βορειοκορεάτες στρατιώτες κατά την περίοδο του πολέμου της Κορέας.
nokor3
Η φωτογραφία της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης. Όταν προσγειώθηκαν οι κάμερες και τα τηλέφωνά τους υποβλήθηκαν σε εξονυχιστική έρευνα ενώ κατασχέθηκαν τα διαβατήριά τους μέχρι την αναχώρησή τους. «Το πιο τρομακτικό ήταν ότι ξέραμε ότι ήταν αδύνατο να φύγουμε από τη χώρα ακόμη και αν το θέλαμε».
nkor4
Τους υποδέχθηκαν ξεναγοί ορισμένοι από την κυβέρνηση οι οποίοι παρακολουθούσαν το κάθε τους βήμα και αν ακολουθούσαν τους κανόνες και έναν οδηγό. Στις συνομιλίες που είχαν μαζί τους το ζευγάρι με έκπληξη πληροφορήθηκε ότι δεν είχαν ακούσει τι είναι η πίτσα.
nkor5
Μία άλλη παρατήρηση ήταν ότι δεν υπήρχαν οχήματα στην στους δρόμους στο κέντρο της Πιονγκγιάνγκ.
nkor6
Στη συνέχεια τους πήγαν στο ξενοδοχείο Γιανγκακντό όπου σύμφωνα με τον Τζάστιν όλοι οι ξένοι πρέπει να μένουν στον 25ο όροφο. Δεν τους επιτρέπονταν να εγκαταλείψουν το χώρο για κανένα λόγο και χωρίς συνοδεία.
nkor7
Αυτή είναι η Αψίδα του Θριάμβου στο κέντρο της Πιονγκγιανγκ. Εγκαινιάστηκε στα 70 γενέθλια του Κιμ ιλ Σουνγκ το 1982 και αποτελείται από 25.000 κομμάτια γρανίτη για κάθε μέρα της ζωής του μέχρι τότε.
Δύο πράγματα δεν μπορούν να σου ξεφύγουν στη Βόρεια Κορέα, όπως λένε, τα γιγαντιαία μνημεία και το στρατιωτικό προσωπικό.
nkor9
Επίσης επισκέφθηκαν τον Αγαπητό Ηγέτη και τον Μεγάλο Ηγέτη τα αγάλματα του Κιμ Γιονγκ Ιλ και του πατέρα του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Έπρεπε να γονατίσουν μπροστά τους και να καταθέσουν ένα μπουκέτο λουλούδια.
nkor10
Επισκέφθηκαν ακόμη το Μνημείο που είναι αφιερωμένο την ίδρυση του Κόμματος  των Εργατών της Κορέας το 1946.
nkor11
Το ζευγάρι ταξίδεψε τέσσερις ώρες για να βρεθούν στην Αποστρατικοποιημένη Ζώνη στα σύνορα με τη Νότια Κορέα. Το μόνο που είδαν ήταν στρατιωτικά οχήματα και προσωπικό.
nkor12
Το σύνορο των δύο χωρών ξεκινά στη γραμμή ανάμεσα στα δύο μπλε κτίρια. Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον κάποτε είπε για το σημείο είναι το πιο τρομακτικό μέρος του κόσμου.
nkor13
Την ξενάγηση έκαναν υψηλόβαθμα στελέχη του Βορειοκορεατικού στρατού οι οποίοι τους τόνισαν ότι η Βόρειος Κορέα είναι έτοιμη να εξαπολύσει πυρηνικό πόλεμο κατά των Ιαπώνων και Αμερικανών Ιμπεριαλιστών.
nkor14
Ήταν οι μόνοι Δυτικοί που βρίσκονταν εκεί και η ένταση ήταν μεγάλη. Πάραυτα κατάφεραν να μπουν σε ένα από αυτά τα μπλε σπιτάκια.
Πίσω στην Πιονγιάνγκ πήγαν σε λούνα παρκ στο οποίο έχει πρόσβαση η ελίτ της χώρας κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των συνοδών τους και στρατιωτών.
nkor20
Όλα τα πανώ που έβλεπαν ήταν ζωγραφισμένα με το χέρι και αν και ήταν δύσκολο για τους Δυτικούς να τα αγοράσουν κατάφεραν να αποκτήσουν ένα σουβενίρ με τη βοήθεια γνωστών τους στην Κίνα.
nkor21
Μάλιστα γιόρτασαν τα γενέθλια του Τζάστιν μαζί με τους ξεναγούς τους.
nkor22
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν σχολείο όπου ενημερώθηκαν για την πρώτης τάξεως εκπαίδευση που παίρνουν οι μαθητές.
nkor23
Προς τιμήν τους δεν έγινε μάθημα και παρακολούθησαν ρεσιτάλ χορού, υπό το βλέμμα του Κιμ ιλ Σουνγκ.
nkor24
Ακόμη είδαν από κοντά τους εορτασμούς για την ίδρυση του Κόμματος των Εργατών.
nkor25
Για τον Τζάστιν μία από τις πιο σημαντικές στιγμές ήταν η επίσκεψη στη Μεγάλη Βιβλιοθήκη όπου υπάρχουν περισσότερα από 30 εκατομμύρια βιβλία πολλά από τα οποία αναφέρονται στον Μεγάλο Ηγέτη και στον Αγαπητό Ηγέτη.
nkor26
Για τον Τζάστιν μία από τις πιο σημαντικές στιγμές ήταν η επίσκεψη στη Μεγάλη Βιβλιοθήκη όπου υπάρχουν περισσότερα από 30 εκατομμύρια βιβλία πολλά από τα οποία αναφέρονται στον Μεγάλο Ηγέτη και στον Αγαπητό Ηγέτη.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept