Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΓΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ! Πως θα φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας σύστημα θέρμανσης! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

189

1
Ακούγεται πως ο χειμώνας που μας έρχεται θα είναι πολύ βαρύς και από τους πιο κρύους των τελευταίων ετών.
Το κρύο έχει είδη αρχίσει να γίνεται τσουχτερό και ο κόσμος έχει είδη να αναρωτιέται εναλλακτικούς, οικονομικούς τρόπους θέρμανσης καθώς πετρέλαιο και ρεύμα σε ζεσταίνουν αλλά είναι… κόλαση!
Ο δημοσιογράφος ,You Tuber και ιδιοκτήτης σκαφών, Ντύλαν Γουίντερ έφτιαξε το δικό του –»κάντο μόνος σου»-καλοριφέρ χρησιμοποιώντας κεράκια σε γυαλί ,τα τοποθέτησε σε ένα μεταλλικό πιατάκι και τα κάλυψε με δύο κεραμικές γλάστρες. Αυτό το σύστημα εφαρμόζει την επιστημονική αρχή μεταφοράς θερμότητας και σύμφωνα με τον Γουίντερ, μπορεί να ζεστάνει το σπίτι του για 8 ώρες τη μέρα .
θερμανση δωρεαν
Μπορεί να σας ακούγετε πολύπλοκο αλλά… δεν είναι τόσο! Τα κεράκια τοποθετούνται πρώτα μέσα στο πιατάκι και καλύπτονται με μια μικρή αναποδογυρισμένη γλάστρα. Η τρύπα στο πάνω μέρος της γλάστρας αυτής καλύπτεται με μια μεταλλική βίδα. Μετά η γλάστρα αυτή καλύπτεται από μια δεύτερη, μεγαλύτερη γλάστρα και η τρύπα σ’αυτή τη μεγαλύτερη αφήνεται ανοιχτή.

Αυτό το σύστημα λειτουργεί γιατί τα κεριά παράγουν αέρια γεμάτα θερμά μόρια που συλλαμβάνονται και οδηγούνται διαμέσου των δύο γλαστρών. Καθώς τα θερμά μόρια αερίων είναι ελαφρύτερα από τον αέρα, θα ανέβουν ψηλότερα στην κρύα περιοχή του δωματίου. Αυτό που θα γίνει μετά είναι ο κρύος αέρας να πέσει στις θερμές περιοχές και να δημιουργήσει ένα ρεύμα μεταφοράς θερμότητας. Κατόπιν,η θερμότητα μεταφέρεται από τη μία γλάστρα στην άλλη και από κει έξω από την τρύπα. Έτσι δεν χρειάζεται κανείς πολλά λεφτά για να επενδύσει σ’αυτήν την οικονομική μέθοδο θέρμανσης.

Ο Γουίντερ ξεκίνησε το πείραμά του αγοράζοντας 100 κεράκια από την ΙΚΕΑ με λιγότερο από 1 δολάριο το καθένα, ένα μικρό πιατάκι και 2 διαφορετικά μεγέθη γλάστρας. Στο βίντεο φαίνονται να χρησιμοποιούνται 4 κεριά για αυτό το σύστημα θέρμανσης. Μοιραζόμενος την εφεύρεσή του με τον κόσμο, ο Ντύλαν εξηγεί ότι η θερμότητα από τα κεριά ζεσταίνει το εσωτερικό της μικρότερης γλάστρας και μετατρέπεται σε »εσωτερικό πυρήνα» που θερμαίνεται πολύ.
Όπως διασαφηνίστηκε πριν, ένα κύμα μεταφοράς θερμότητας δημιουργείται μεταξύ των 2 γλαστρών και ο θερμός αυτός αέρας ανεβαίνει ψηλά από αυτό το ‘’σπιτικό’’ καλοριφέρ. Όταν ρωτήθηκε για αυτή του την εφεύρεση, είπε:’’
Οι άνθρωποι μου έχουν πει ότι η σωστή θέση των 2 γλαστρών βοηθάει να είναι το καλοριφέρ αποτελεσματικό. Δεν το πίστεψα εξ αρχής αλλά τελικά λειτουργεί.
Ρέει ένα ωραίο κύμα θερμότητας από τις γλάστρες και ζεσταίνει το δωμάτιο. Θα σας καταπλήξει. Ο Ντύλαν χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο και στα σκάφη του για να μεταβιβάσει κι εκεί τη θερμότητα.
Αληθινά εμπνευσμένο για όσους ψάχνουν να απλοποιήσουν τη ζωή τους, να είναι πιο οικονόμοι με τα λεφτά τους και να αφήσουν λιγότερα απόβλητα στο περιβάλλον, τελικά αυτό το σύστημα θα ζεστάνει πολλές οικογένειες φέτος που θα κάνει ο χειμώνας πιο έντονη την εμφάνιση του.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept