ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ! Το καλύτερο καθαριστικό χαλιού μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι

129

6609f99ed7eb2e07d8d88e6f7008a316_L
Είναι αναπόφευκτο! Πολλές φορές θα έχει τύχει τα παιδιά να χύσουν χυμό στο χαλί ή να περπατούν με λασπωμένα παπούτσια από τη βροχή πάνω στο χαλί.
Όταν όμως αυτό συμβαίνει σπίτι σας, μη θυμώνετε και μην τρέχετε κατευθείαν στο σουπερμάρκετ να δώσετε μια «μικρή περιουσία» για σκευάσματα καθαρισμού.
Ανοίγοντας απλά το ντουλαπάκι της κουζίνας, μπορείτε να έχετε το καλύτερο καθαριστικό για το χαλί σας και όχι μόνο. Απομακρύνει επίσης λεκέδες από υφάσματα επίπλων και από λερωμένες κουρτίνες . Σε κάθε περίπτωση κι επειδή δεν είναι όλα τα χαλιά το ίδιο, φροντίστε να κάνετε ένα μικρό δειγματοληπτικό έλεγχο πριν από την αντιμετώπιση μεγάλων λεκέδων.
Θα χρειαστείτε:
1 μικρό μπουκάλι ψεκασμού
1 κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων
1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξίδι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
Καθαρή απορροφητική πετσέτα
Καθαρό σφουγγάρι
Οδηγίες:
Συγκεντρώστε τα συστατικά για να καθαρίσετε το χαλί σας. Το ξύδι και η σόδα μαγειρικής να ξέρετε είναι οι δυο καλύτεροι σύμμαχοι για την καθαριότητα του σπιτιού καθώς μαζί δημιουργούν το διοξείδιο του άνθρακα – ένα αέριο με εξαιρετική σημασία για τον καθαρισμό. Προσθέστε το υγρό πιάτων στο μπουκάλι ψεκασμού μαζί με το ξίδι και τη σόδα και στο τέλος προσθέστε το νερό. Ασφαλίστε καλέ και ανακατέψτε.
Αφού καθαρίσετε πρώτα με την ηλεκτρική σκούπα την «πληγείσα περιοχή», σκουπίστε απαλά με την λειαντική πλευρά του σφουγγαριού.
Ψεκάστε καλά την λερωμένη περιοχή και στη συνέχεια τρίψτε απαλά και ταμπονάρετε με την πετσέτα. Θα διαπιστώσετε αμέσως τη διαφορά.
Συνεχίστε να ταμπονάρετε και να σκουπίζετε αμέσως με την πετσέτα για να απορροφηθεί το νερό και να φύγει εντελώς ο λεκές.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept