Ραγάδες στο στήθος: Tί μπορείτε να κάνετε

218

Οι περισσότερες ραγάδες στο στήθος, ή και γενικά, έχουν ένα συγκεκριμένο μοτίβο, εκθέτοντας τις περιοχές όπου το δέρμα έχει αραιωθεί και οι ιστοί έχουν υποστεί βλάβη.Γιατί αναπτύσσονται ραγάδες στο στήθος;Οι ορμονικές αλλαγές, όπως η εγκυμοσύνη και η εφηβεία, προκαλούν την ταχεία ανάπτυξη των ιστών.

Το δέρμα που καλύπτει τα στήθη είναι πιο λεπτό από ότι σε πολλά άλλα μέρη του σώματος, καθιστώντας το πιο ευάλωτο.Ακόμη και μετά από χρόνια θεραπείας, οι περισσότερες ραγάδες απλά μειώνονται, ή καθίστανται λιγότερο ορατές, αλλά δεν εξαλείφονται πλήρως.

Για να θεραπευτούν οι ιστοί του σώματος πρέπει να ενυδατωθούν και εσωτερικά και εξωτερικά. Πίνοντας πολύ νερό και με ενυδατικές κρέμες.  Όταν οι ιστοί και τα κύτταρα αφυδατώνονται, συρρικνώνονται, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την έκταση των ραγάδων.

Χρησιμοποιώντας απλά μίγματα από προιόντα απολέπισης στο σπίτι, όπως το ελαιόλαδο με λευκή ζάχαρη, θα εξαλείψετε το πρόβλημα αν είστε σε αρχικό στάδιο.  Ορισμένα φυτικά εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια θεωρούνται ότι συμβάλλουν στην μείωση της εμφάνισης των ραγάδων στο στήθος.λ

Οι συνήθεις φυσικές θεραπείες για ραγάδες περιλαμβάνουν:
Αμυγδαλέλαιο
Καστορέλαιο
Βιταμίνη Ε
Έλαιο βιταμίνης C, εκχυλίσματα και τρόφιμα
Ελαιόλαδο
Βούτυρο, ή έλαιο από κακάο, καρύδα, shea
Λάδι από τριαντάφυλλο
Εκχύλισμα Centella asiatica
Θαλάσσιο κολλαγόνο και ελαστίνη
Έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού
Ασπράδια
Αλόη
Έλαιο από φύτρα σιταριού

Εξαιρετική λύση είναι οι συνταγογραφούμενες φαρμακευτικές επιλογές για τις ραγάδες και τα τζελ επάλειψης.

Η τοπική επάλειψη, ή η από του στόματος λήψη τρετινοΐνης (tretinoin), μια μορφή συνθετικής βιταμίνης Α, είναι ένα από τα πιο συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα για τις σκούρες ραγάδες. Οι κρέμες τρετινοΐνης με συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από 0,05% έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνουν τις ραγάδες κατά 47%.

Τα προϊόντα τοπικής επάλειψης δρουν με την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου και την ανάπτυξη των κυττάρων, καθώς και τη βελτίωση της ελαστικότητας και της ενυδάτωσης του δέρματος. Αυτά τα προϊόντα θεωρούνται γενικά ασφαλή. Η μοναδική αξιοσημείωτη παρενέργεια είναι ο μικρός ερεθισμός του δέρματος και η αυξημένη ευαισθησία στο φως.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept