Πως διάσημοι πίνακες γίνονται τατουάζ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

95
Η ζωγραφική και η δερματοστιξία παντρεύονται στον ίδιο καμβά, το σώμα.
Διάσημοι πίνακες σε μικρογραφία, κοσμούν τα χέρια, το μπούστο και τα πόδια, όσων λατρεύουν την τέχνη, ή θέλουν να είναι και οι ίδιοι… κομμάτι τους!
Η νέα τάση στα τατουάζ, είναι, το σώμα να γίνεται μουσείο τέχνης! Άνδρες και γυναίκες γίνονται πρεσβευτές καλλιτεχνικής δημιουργίας.

 «Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» ή αλλιώς «η Μόνα Λίζα του Βορρά» του Jan Vermeer είναι αγαπημένο των φιλότεχνων. Ο καλλιτέχνης δεν αποτύπωσε τη γοητεία των χρωμάτων, αλλά το αποτέλεσμα, δεν είναι κακό.
Φυσικά, δε σημαίνει πως αν επιλέξεις να χτυπήσεις τατουάζ στο σώμα σου πρέπει το έργο να είναι απαράλλαχτο από την αρχική του μορφή. Αντιθέτως, ο καθένας έχει το ελεύθερο να δημιουργήσει ιδιαίτερα σχέση ανάλογα με τη δική του οπτική γωνία και την αισθητική του.
Ο Μιχαήλ Άγγελος κατάφερε να επηρεάσει την ανάπτυξη της δυτικής τέχνης και την αντίληψη γύρω από αυτή. Τα διάσημα χέρια, που σχεδόν ακουμπάνε το ένα το άλλο από το γνωστό έργο του, «Η δημιουργία του Αδάμ» που κοσμεί την οροφή της Καππέλα Σιστίνα, καλύπτει και την επιφάνεια δέρματος πολλών θαυμαστών του έργου του.
 Η «Γκουέρνικα» όσο μεγάλο από άποψη διαστάσεων έργο κι αν φαίνεται, μπορεί να αγκαλιάσει μια ολόκληρη γάμπα με το σωστό σχεδιασμό.

Κανένας πάντως δεν έχει καταφέρει να αποδώσει το αινιγματικό χαμόγελο της  «Μόνα Λίζα» σε όποιο σημείο του σώματος κι αν προσπάθησε.

«Η εμμονή της μνήμης», του Σαλβαδόρ Νταλί είναι επιλογή όσων αφουγκράζονται τη σημασία της φθοράς του χρόνου σαν ρολόγια που λιώνουν. Ο τίτλος του έργου αφορά την ικανότητα της μνήμης να συγκρατείται στον χρόνο, καθώς αυτός φθείρεται γύρω της.
.
Ο πίνακας «Έναστρη Νύχτα», του Βίνσεντ βαν Γκογκ είναι ίσως το πιο δημοφιλές σχέδιο του ζωγράφου που κοσμεί το σώμα πολλών θαυμαστών της τέχνης και της ζωγραφικής του.

Πηγή:in.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει