Μανικιούρ – πεντικιούρ: Τί πρέπει να προσέχετε

134

Τα όμορφα νύχια στα άκρα, απαιτούν προσεκτική και σωστή φροντίδα. Ο ρόλος του χρώματος που θα επιλέξετε είναι καθαρά θέμα γούτου, αλλά λάβετε υπόψη σας και τα εξής:

Τα νύχια χρειάζονται ενυδάτωση ιδιαίτερα μετά την αφαίρεση του βερνικιού, γιατί τα περισσότερα αφαιρετικά βερνικιών περιέχουν χημικές ουσίες που τα αφυδατώνουν. Οπότε, να βάζετε καθημερινά υδατική κρέμα στα νύχια και στα «πετσάκια».

Μην πηγαίνετε για πεντικιούρ με ξυρισμένα πόδια. Αν έχετε τριχοφυΐα στο κουντεπιέ ή στα δάκτυλα, πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 24 ώρες από το ξύρισμα για να πάτε για πεντικιούρ. Και αυτό, γιατί αν έχετε κάποια αμυχή από το ξύρισμα, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης

Για να αποφύγετε τις μολύνσεις, να μην κόβετε  προς τα πίσω τα «πετσάκια», επειδή υπαρχει κίνδυνος μόλυνσης από μύκητες και βακτήρια.

Είτε κόβετε, είτε λιμάρετε τα νύχια σας, μην τα κονταίνετε πολύ. Φροντίστε ακόμα να τους δίνετε τετραγωνισμένο σχήμα, χωρίς να στρογγυλεύετε τις άκρες σας.

Μην αλλάζετε πολύ συχνά το χρώμα των νυχιών σας, γιατί το συχνό ξεβάμα  μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα (π.χ. να τα κάνει εύθραυστα, να αλλάξει το χρώμα τους κ.λπ.). Ιδανικά δεν πρέπει να τα ξεβάφετε συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα.

Να χρησιμοποιείτε με μεγάλη προσοχή τα τεχνητά νύχια, διότι η κόλλα μπορεί να χαλάσει τα φυσικά νύχια ή να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.Επιπλέον καλό είναι αν βάζετε τεχνητά νύχια, πρέπει να ξέρετε ποια προϊόντα χρησιμοποιήθηκαν για την τοποθέτησή τους, ούτως ώστε αν παρουσιάσετε κάποιο εξάνθημα ή άλλη αντίδραση να μπορείτε να ενημερώσετε πλήρως τον δερματολόγο σας.

Τέλος, διαλέξτε προσεκτικά που θα κάνετε μανικιούρ και πεντικιούρ. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος είναι πεντακάθαρος και τηρούνται αυστηροί κανόνες καθαριότητας και απολύμανσης των χρησιμοποιούμενων εργαλείων.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept