Ρωσίδα δημοσιογράφος εξυμνεί τα λουτρά Αγίας Παρασκευής στη Χαλκιδική

203

Στην Αγία Παρασκευή Χαλκιδικής, δεσπόζει ένα υπερσύγχρονο SPA, που φημίζεται για τις σπάνιες θεραπευτικές του ιδιότητες νερού  και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Ήδη διαφημίζεται ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός. Η αρχή έγινε από τη Ρωσίδα δημοσιογράφο, Tatiana Glushko. Στο πλαίσιο του οδοιπορικού της στην Ελλάδα με σκοπό να κάνει αφιέρωμα στις θερμές πηγές της χώρας μας, έπειτα από πρόσκληση του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής,προέβαλε τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις των λουτρών του Δήμου Κασσάνδρας σε σχετική ιστοσελίδα της Ρωσίας thermalsprings.ru. για τον ιαματικό τουρισμό.

Προηγήθηκε επίσημη πιστοποίηση της πηγής ως ιαματικής από τον ΕΟΤ με βάση την αλληλογραφία που είχε η ομάδα μελέτης με το Ινστιτούτο Μεταλλειολογίας και Φράιμπουργκ Δ. Γερμανίας , για την αξιοποίηση των θερμομεταλλικών πηγών Αγ. Παρασκευής, επιβεβαιώνεται ότι το νερό των πηγών ενδείκνυται  για τις παρακάτω παθήσεις :

Παθήσεις οστών και αρθρώσεων – μυών

Ρευματοειδής αρθρίτιδα
Αγγυλωτική σπονδυλοαρθρίτιδα
Ελυστική οστεοαρθρίτιδα
Παραμορφωτική αρθρίτιδα
Δισκοπάθεια
Μυίτιδα –μυαλγία
Τενοντίτιδα
Παλαιά κατάγματα
Αυχαινικό σύνδρομο
Δερματικές παθήσεις-Σμιγματορροική δερματίτιδα

Συστατικά νερού :

Νερό μεταλλικό υπερτονικό
Μεσόθερμο 34,5-36.0 οC
Ισχυρά χλωριονατριούχο(NaCl)
Βρωμιούχο (Br)
Βοριούχο (B)
Όξινο (Ph 6.2)
Καλιούχο (K)
Ισχυρά θειούχο(H2S)
Μήνες λειτουργίας

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept