Αυτό θα πει έμπνευση: Φτιάχνει γόβα από…τσαρούχι!

331

Ο Κόμπι Λεβί (Kobi Levi) είναι ένας νέος άνθρωπος και εκκεντρικός σχεδιαστής υποδημάτων που θέλει να ξεχωρίζει για τις δημιουργίες του. Συνοψίζει τη δουλειά του σε τρεις λέξεις: Δημιουργικότητα, αυθεντικότητα και χιούμορ.

Τα ταξίδια για τον σχεδιαστή αποτελούν πάντα πηγή έμπνευσης, όπως και οι ίδιοι οι άνθρωποι. Παρατηρεί τον τρόπο που κινούνται στο χώρο και μιλούν. «Στα ταξίδια μου αναζητώ το τοπικό στοιχείο, υπάρχουν πάντα τα εμπορικά παπούτσια, που τα συναντάς όμως παντού, αλλά εμένα με ενδιαφέρουν τα παραδοσιακά», αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Από την επίσκεψή μου στην Ελλάδα εντυπωσιάστηκα από το τσαρούχι και δεν αποκλείεται να δημιουργήσω τη δική μου εκδοχή», επισημαίνει.

Θεωρεί τη δημιουργία Μουσείου Υποδημάτων πολύ καλή ιδέα. Άλλωστε, για εκείνον τα παπούτσια είναι έργα τέχνης. Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που έχει τόσο μεγάλη ιστορία. «Υπάρχουν σχέδια και μοτίβα υποδημάτων από τα αρχαία χρόνια, που τα βλέπεις να συνδέουν το μακρινό παρελθόν με το παρόν».

«Τα παπούτσια είναι τέχνη και κομμάτι της ιστορίας. Βλέπεις τι φορούν οι άνθρωποι σε διάφορα μέρη του κόσμου και σε διαφορετικές στιγμές της ιστορίας. Πρόκειται λοιπόν, κυριολεκτικά για ένα ταξίδι, μια διαδρομή η οποία αντανακλάται στα παπούτσια», σημειώνει.

Ο Κόμπι Λεβί πιστεύει πως τα παπούτσια αντανακλούν αυτό που είμαστε. «Μπορεί στην καθημερινότητά μας να επιλέγουμε εκείνα με τα οποία θα κινηθούμε με άνεση αλλά, όταν για παράδειγμα πάμε σε μια εκδήλωση, θέλουμε να φορέσουμε αυτό, που δείχνει, ποιοι είμαστε».

Θεωρεί πως τα αξεσουάρ αναδεικνύουν καλύτερα την προσωπικότητα, από ένα εντυπωσιακό ρούχο που «κρύβει συνήθως τον άνθρωπο που το φορά» όπως λέει χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept