Θεραπείες με τη δύναμη των λουλουδιών

356

Ογδόντα χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του ιατρού, παθολόγου-βακτηριολόγου, Έντουαρντ  Μπαχ,εμπνευστή  μεθόδου θεραπείας, που χρησιμοποιεί ιάματα που παρασκευάζονται από τα άνθη φυτών, θάμνων ή δέντρων.

Ο δρ Μπαχ καθιέρωσε τριάντα οκτώ ιάματα, ένα για κάθε μια από τις πλέον κοινές αρνητικές καταστάσεις ή διαθέσεις του νου, που προσβάλλουν τον άνθρωπο, ταξινομώντας τις  αρνητικές καταστάσεις του νου σε επτά κατηγορίες: φόβος, αβεβαιότητα, ανεπαρκές ενδιαφέρον για τις παρούσες περιστάσεις, μοναξιά, υπερευαισθησία σε επιρροές και ιδέες, κατάθλιψη ή απελπισία και υπερβολικό ενδιαφέρον για την ευημερία των άλλων.

Για παράδειγμα, το Ιαμα για τον τρόμο ή τον εξαιρετικό φόβο (το rock rose) δίνεται όταν ο ασθενής ή οι οικείοι και προσφιλείς του έχουν καταληφθεί από έναν απόλυτο πανικό, ή όταν ένα ατύχημα ή μια ασθένεια εμφανίζεται τόσο σοβαρή, ώστε να υπάρχει λιγοστή ελπίδα για ανάρρωση.Η φύση της κατάστασης ή η ονομασία της ασθένειας δεν έχει καμιά διαφορά: Αν υπάρχει τρόμος, τότε το Ιαμα για τον τρόμο είναι αυτό που χρειάζεται ο ασθενής και η οικογένεια ή οι φίλοι που βρίσκονται γύρω του.

Πρόθεση του Μπαχ ηταν να μπορεί ο άνθρωπος να αυτοθεραπεύεται. Τα ιάματά του  μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα με οποιοδήποτε άλλο είδος φαρμάκου. Καθένα από αυτά τα ανθοϊάματα περιγράφει και ταιριάζει σε μια συναισθηματική και διανοητική κατάσταση, την οποία μπορεί να βοηθήσει.

Ονομαστικά είναι:

Agrimony, aspen, beech, centaury, cerato, cherry plum, chestnut bud, chicory, clematis, crab apple, elm, gentian, gorse, heather, holly, homeysuckle, hornbeam, impatiens, larch, mimulus, mustard, oak, olive, pine, red chestnut, rock rose, rock water, scleranthus, star of Bethlehem, sweet chestnut, vervain, vine, walnut, water violet, white chestnut, wild oat, wild rose, willow.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept