Έχασε όλα τα νύχια των ποδιών της μετά από fish spa

1.787

Πικρά το μετάνιωσε μια 20χρονη στη Βρετανία, το σπα με ψάρια που έκανε. Κι αυτό γιατί κατέληξε να χάσει τα νύχια της. Yπέστη λοίμωξη που προκαλεί πτώση των νυχιών από δύο παράγοντες που αλληλοεπίδρούν. Αφενώς στα  μικρά ψαράκια που «τρώνε» τα νεκρά κύτταρα, αφετέρου στο νερό που με τα βακτήρια που περιέχει γίνεται εστία μολύνσεως. Οι γυάλες συνήθως δεν καθαρίζονται σχολαστικά με αποτέλεσμα τα βακτήρια να πολλαπλασιάζονται και να εισχωρούν στα πόδια από τα νύχια, ειδικά όταν υπάρχει κενό στο δέρμα, ή μικρή πληγή.

«Δεν είναι απολύτως σαφές πως μολύνονται τα νύχια, αλλά υπάρχει περίπτωση και τα ψάρια να παίζουν σοβαρό ρόλο σε αυτό» ανέφερε η Σέρι Λίονερ, επίκουρη καθηγήτρια δερματολογίας.

Πάντως να σημειωθεί πως μπορεί στην Ευρώπη και την Κίνα να είναι διαδεδομένο το σπα με ψάρια, αλλά σε πολλά κράτη των ΗΠΑ αυτού του είδους  η περιποίηση, έχει απαγορευθεί.

Τα νύχια της 20 χρονης, μετά από θεραπεία θα αρχίσουν να μεγαλώνουν ξανά, αλλά θα περάσουν αρκετοί μήνες για να επανέλθουν πλήρως.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept