Εμμανουέλ Μπεάρ: Η Γαλλίδα ηθοποιός μιλάει ανοιχτά για τις πλαστικές επεμβάσεις

298

Ορισμένες φορές η απόφαση για μια αισθητική επέμβαση ξεκινάει από τη λανθασμένη αισθητική που έχει μια γυναίκα για τον εαυτό της. Μπορεί  για παράδειγμα να πιστεύει οτι έχει μεγάλη μύτη, ενώ κάποιος τρίτος να μην το παρατηρεί καν! Ορισμένες φορές τα αποτυχημένα χειρουργεία ξεκινούν από την επιμονή των γυναικών για επεμβάσεις σε σημεία που δεν χρειαζόταν. Κάτι τέτοιο συνέβη στην περίπτωση της ηθοποιού  Emmanuelle Béart η οποία όταν το 2003 φωτογραφήθηκε γυμνή για το εξώφυλλο του περιοδικού ELLE, στα 39 της όλοι υποκλίνονταν στην ομορφιά της.

Δεν είναι τυχαίο οτι το περιοδικό ξεπούλησε όλα του τα αντίτυπα κάνοντάς το, το μεγαλύτερο σε πωλήσεις τεύχος στην ιστορία των περιοδικών μόδας.

 

Aπό τότε μέχρι το 2012 έκανε αγώνα δρόμου με το χρόνο για να κρατήσει αυτή την ομορφιά.

 

Το 2012 μίλησε ανοιχτά κατά των πλαστικών επεμβάσεων. Δήλωσε ότι μετάνιωσε που έκανε επέμβαση στα χείλη της όταν ήταν 27 ετών. Μάλιστα τα χείλη της ήταν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και σέξυ στοιχεία της Γαλλίδας ηθοποιού και μοντέλου.

Η Μπεάρ, πλέον έχει ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης για τα προβλήματα που δημιουργούν οι αισθητικές επεμβάσεις, καθώς η ίδια το έχει βιώσει. «Έγινε κακή δουλειά. Βέβαια, αν μου άρεσαν τα χείλη μου, δεν θα το ξανα έκανα. Αν κάποιος το ξανακάνει, σημαίνει ότι δεν μπορεί να ζήσει με αυτό, δεν μπορεί να το αντέξει», είχε δηλώσει στη Le Monde.

Υπήρχαν φήμες ότι είχε κάνει αρκετές επεμβάσεις, ωστόσο το παραδέχτηκε τότε πρώτη φορά. Εξήγησε: «Δεν είναι εύκολο να γερνάς  σε αυτή την επιχείρηση, ειδικά, όταν είσαι γυναίκα πάνω από όλα, στον κινηματογράφο.”

Τα σχόλιά της σχετικά με τους κινδύνους της πλαστικής χειρουργικής έγιναν μετά από το σκάνδαλο εμφύτευσης  ενέσιμου υλικού PIP που σημειώθηκε στη  Βρετανία όταν εταιρία  διένειμε υλικό σε πλαστικούς χειρουργούς που ήταν γεμάτα από φθηνότερο βιομηχανικό πυρίτιο και όχι ιατρικό πυρίτιο.

Είπε ακόμη ότι επηρεάστηκε από τις πλαστικές επεμβάσεις και δεν σκοπεύει να το  ξανακάνει, καθώς τρομάζει και μόνο στην ιδέα της ένεσης.

Παραδέχτηκε  ότι η προβολη της και η δουελειά της  στον κινηματογράφο  ήταν μια πρόσθετη πίεση για να διατηρήσει την εμφάνισή της καθώς  περνούσαν τα χρόνια .. Όμως δεν κατακρίνει τις γυναίκες που επιλέγουν να βελτιώσουν κάτι στην εμφάνισή τους. Θέλει όμως να τις αφυπνίσει ως προς το τι ζητούν από τους επαγγελματίες πλαστικούς χειρουργούς «Είναι μια σοβαρή πράξη που δεν μπορείς να προβλέψεις τα αποτελέσματα», λέει χαρακτηριστικά

 

Με την καμπάνια της, η Μπεάρ έχει σκοπό να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει περισσότερο κόσμο.

Πριν από ένα μήνα, 22 Σεπτεμβρίου,  η Emmanuelle Béart  παντρεύτηκε με τον σύντροφό της Frédéric Chaudier, σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ.

Προηγουμένως, η Emmanuelle Béart είχε παντρευτεί τον Daniel Auteuil από το 1993 έως το 1995, στη συνέχεια με τον ηθοποιό και συγγραφέα Michaël Cohen από το 2008 έως το 2011.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept