Ενα ταξίδι στους Αντίπαξους θα σας μάθει πως πραγματοποιούνται τα όνειρα

221

Πολλές φορές ταξιδεύοντας, ένας προορισμός ξυπνά μέσα μας την αθωότητα των παιδικών χρόνων. Στους Αντίπαξους, αυτό, γίνεται πιο εύκολο κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο.

Τα τελευταία χρόνια, αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων τουριστών η ειδυλλιακή παραλία της Βρίκα στους Αντίπαξους. Στόχος τους να αγγίξουν το «μαγικό» δέντρο των ευχών και να γράψουν τη δική τους ευχή στα λευκά βότσαλα.

«Το πασίγνωστο, πλέον σε όλη την υφήλιο, δέντρο των ευχών, είναι ένα πανέμορφο ολοζώντανο αιωνόβιο πεύκο που τα κλαδιά του αγγίζουν την ψιλή λευκή άμμο του μικρού σμαραγδένιου κολπίσκου της Βρίκας», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λύχνος.

Το  «ευχοδεντρί», όπως το λέγανε κάποτε οι κάτοικοι της περιοχής, είχε πάντοτε τη δική του μαγεία, αφού εκεί, πήγαιναν οι κοπέλες του χωριού για να αποκαλύψουν ποιον αγαπούν ή για να βρουν την αληθινή αγάπη.

«Κάθε χρόνο ο τεράστιος κορμός του δέντρου καλύπτεται σχεδόν ολόκληρος από τις «πέτρινες ευχές», ενώ στα κλαδιά του κρέμονται κορδέλες ή μικρά γυάλινα μπουκαλάκια με μηνύματα γραμμένα στο χαρτί. Είναι σίγουρα μια άλλη εποχή που ξεπερνά την τεχνολογία» λέει ίδιος.

Η  περιοχή παίρνει ζωή μόνο τους θερινούς μήνες, καθώς ο τόπος εγκαταλείφθηκε πριν πολλά χρόνια από τους κατοίκους του.

Το «δέντρο των ευχών» είναι ένα ολοζώντανο παραμύθι, που απλώνει τα κλαδιά του σε όλους και κρύβει στον κορμό του χιλιάδες μυστικά.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept