Αποτοξίνωση των νεφρών με χυμούς

215

Κάθε μέρα τα νεφρά φιλτράρουν το αίμα και απομακρύνουν τις βλαβερές ουσίες από αυτό. Ό,τι φιλτράρεται γίνεται ούρα και αποβάλλεται μέσω της ουροδόχου κύστεως.

Τα νεφρά είναι υπεύθυνα για τον καθαρισμό των αποβλήτων από το σώμα σας, για να διατηρούν τα υγρά του σώματος σε ισορροπία, αλλά και για να παράγουν τα ούρα, καθώς και για να βοηθούν σε άλλες σημαντικές λειτουργίες του σώματος.

Αν δεν απομακρυνθούν εγκαίρως, οι τοξίνες μπορεί να συσσωρευθούν στο σώμα και να προκαλέσουν προβλήματα, όπως πέτρες στα νεφρά και υψηλή αρτηριακή πίεση.Το πιο σημαντικό είναι η κατανάλωση άφθονου νερού. Αυτό θα σας εξασφαλίσει καλύτερη υγεία των νεφρών για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται. Αλλά μόνο το νερό δεν φτάνει.

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που θα σας βοηθήσουν να αποτοξινώσετε τα νεφρά σας ακόμα καλύτερα:

Πώς αποτοξινώνουμε τα νεφρά;
Οι περισσότερες διαδικασίες αποτοξίνωσης νεφρών διαρκούν 5 μέρες. Υπάρχουν δύο επιλογές που πρέπει να σκεφτείτε:
-Νηστεία 5 ημερών με χυμούς
-Κατανάλωση ωμών φρούτων και λαχανικών την πρώτη και την πέμπτη μέρα και κατανάλωση χυμών τις υπόλοιπες μέρες.

Υπάρχουν πολλές συνταγές για χυμούς. Πάντα να επιλέγετε τα σωστά φρούτα και λαχανικά ώστε να έχουν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές συνταγές με σωστό συνδυασμό υλικών που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση.

1. Ραπανάκι

Υλικά:

– 6-8 ραπανάκια
– 1/2 μοβ λάχανο
– 8 κοτσάνια σέλινο
– 1 λεμόνι
– 1 ρίζα τζίντζερ 2,5 εκατοστών

Προετοιμασία:

Καθαρίστε καλά τα υλικά σας και φτιάξτε τον χυμό. Αντικαταστήστε ένα από τα γεύματα σας με αυτόν το χυμό. Φτιάξτε μεγαλύτερη ποσότητα αν προσπαθείτε να αντικαταστήσετε περισσότερα γεύμα.

2. Καρότα και αγγούρια

Υλικά:

– 8 καρότα
– 2 πράσινα μήλα
– 1 μεγάλο αγγούρι
– 1/2 λεμόνι

Τα υλικά αυτά αρκούν για μία μερίδα. Αν θέλετε περισσότερο χυμό, αυξήστε την ποσότητα. Καθαρίστε καλά τα υλικά και φτιάξτε τον χυμό. Αυτός ο ελαφρύς χυμός μπορεί να αντικαταστήσει ένα γεύμα το μεσημέρι, που σημαίνει ότι δεν πρέπει να τον πίνετε αντί για πρωινό.

3. Καρπούζι

Υλικά:

– 1/2 καρπούζι (ή φρέσκο νερό καρύδας)
– 1 λάιμ, ξεφλουδισμένο

Προετοιμασία:

Στύψτε το καρπούζι μαζί με την φλούδα. Η φλούδα περιέχει συστατικά που συμβάλλουν στην διάσπαση των πετρών στα νεφρά.
Τεμαχίστε το καρπούζι, ξεφλουδίστε το λάιμ και στύψτε το. Οι χυμοί εσπεριδοειδών βελτιώνουν την ικανότητα του σώματος να απορροφά τα θρεπτικά συστατικά ως και 5 φορές. Καταναλώστε πολύ χυμό καρπουζιού, γιατί είναι πολύ καλό καθαριστικό για τα νεφρά σας.

4. Πιπέρι καγιέν και εσπεριδοειδή

Υλικά:

– 1 λεμόνι
– 1/2 λάιμ
– 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
– 2 φλιτζάνια νερό
– 1 κ.σ. μέλι

Προετοιμασία:

Αυτός ο χυμός είναι ένας ωραίος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Οι συνδυασμός των ισχυρών συστατικών του θα αποτοξινώσει τα νεφρά σας. Στύψτε τα εσπεριδοειδή και προσθέστε τα στο νερό. Ρίξτε το μέλι και λίγο πιπέρι καγιέν.

Τα παρακάτω τρόφιμα συμβάλλουν στην αποτοξίνωση των νεφρών:

1. Σελινόριζα

Είναι η ρίζα του σέλινου. Μπορεί να μην σας φαίνεται όμορφη, αλλά είναι πολύ σημαντική για την αποτοξίνωση των νεφρών. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που καθαρίζουν τα νεφρά. Χρησιμοποιήστε την στους ζωμούς σας.

2. Σπαράγγι

Τα σπαράγγια έχουν ισχυρές διουρητικές και αλκαλοποιητικές δυνάμεις. Προλαμβάνουν τον σχηματισμό πετρών. Τα συστατικά τους διασπούν τους κρυστάλλους του οξαλικού οξέος.

3. Καρπούζι

Το καρπούζι αποτελείται κυρίως από νερό, επομένως είναι από τα πιο ισχυρά διουρητικά. Καλό είναι να καταναλώνετε καρπούζι μαζί με τους χυμούς σας. Επίσης, η φλούδα του καρπουζιού περιέχει συστατικά που διασπούν τις πέτρες στα νεφρά.

4. Χυμός λεμονιού

Το λεμόνι είναι απαραίτητο συστατικό της αποτοξίνωσης. Προλαμβάνει τον σχηματισμό πετρών στα νεφρά. Ο φρέσκος χυμός λεμονιού συμβάλει στην διάλυση των τοξινών. Προσθέστε λεμόνι στους χυμούς, αν αισθάνεστε συχνά την ανάγκη να πάτε τουαλέτα.

5. Βότανα και μπαχαρικά

Και τα βότανα και τα μπαχαρικά είναι απαραίτητα για την διαδικασία αποτοξίνωσης. Το τζίντζερ και ο κουρκουμάς είναι καλές επιλογές. Περιέχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες που βελτιώνουν την λειτουργία των νεφρών. Ο κουρκουμάς μειώνει τις φλεγμονές και αποτρέπει την εμφάνιση λοιμώξεων στα νεφρά. H πικραλίδα και η τσουκνίδα έχουν επίσης σημαντικά οφέλη.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept