Νιώθε πεσμένοι; Να γιατί πρέπει να ασχοληθείτε με την γυμναστική

291

Το ζήτημα της ψυχικής υγείας, είναι κοινή πρόκληση. Από έρευνα του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας, το 2014, διαπιστώθηκε πως σε παγκόσμιο επίπεδο, 1 στα 6 άτομα πάσχει από ή αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας, όπως κρίσεις άγχους και κατάθλιψη.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η άθληση συμβάλει καταλυτικά στην βελτίωση της ψυχικής υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Σουηδίας, όπου σχετικά προγράμματα χρηματοδοτούνται με 1,3 εκατομμύρια ευρώ και υπάρχει συνταγογράφηση για τους ασθενείς.

Στο πλαίσιο αυτό, για  πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μία αθλητική διοργάνωση είναι εστιασμένη αποκλειστικά στην ψυχική υγεία.

Όσοι βρεθούν στο Αλσος Βεϊκου, το διήμερο 21-22 Σεπτεμβρίου και στο Πεδίον του Αρεως στις 23 του ίδιου μήνα θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά  τους 340 συμμετέχοντες από  14 χώρες και 35 οργανισμούς που θα λάβουν μέρος στην 1η Ευρωπαϊκή αθλητική διοργάνωση που εστιάζει αποκλειστικά, στην άσκηση και στη ψυχική υγεία.

Στη σχετική συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Μαρία Κερασογλου, πρόεδρος του κοινωνικού μη κερδοσκοπικού φορέα «ΕΔΡΑ» τόνισε μεταξύ άλλων: «Εχει αποδειχθεί επιστημονικά, πως η συμμετοχή ψυχικά ασθενών σε τέτοιου είδους δράσεις, μειώνει το άγχος, βελτιώνει την ψυχική υγεία και σε αρκετές περιπτώσεις οδηγεί στην μείωση της φαρμακευτικής αγωγής». Η διοργάνωση τελεί υπό τις αιγίδα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, της ΓΓΑ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και της ΕΠΟ. Παράλληλα, υπάρχει αρωγή και στήριξη από το υπουργείο Υγείας, ενώ την επιστημονική υποστήριξη, έχει αναλάβει η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ.

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept