Αυτά είναι τα μυστικά μιας επιτυχημένης καριέρας

142

Ο καλός ύπνος και η ευχάριστη διάθεση ειναι τα μυστικά μιας επιτυχημένης καριέρας, λένε οι ειδικοί. Η απόδοση στη δουλειά πέφτει αν δεν κοιμάστε καλά και αυτό έχει επιπτώσεις και στη διάθεσή σας.

Ο ύπνος, τουλάχιστον ένα 7ωρο, είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να φροντίσει κανείς για να βελτιώσει την παραγωγικότητά του, εξηγεί ο Νίκος Κακαβούλης, γενικός διευθυντής της Thrive Global Greece σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συμπληρώνοντας:«Η ευεξία είναι πολύ σημαντική για την αποδοτικότητα μας, ίσως πιο σημαντική από την εκπαίδευση», υπογραμμίζει ο κ.Κακαβούλης, εξηγώντας ότι «επηρεάζει όλα όσα κάνουμε. Γι αυτό οι εταιρείες άρχισαν να ψάχνουν τρόπους να βελτιώσουν την ευεξία των εργαζομένων».

Σε αυτό έρχεται να συνδράμει η Thrive Global Greece που στοχεύει οι  εργαζόμενοι να φροντίζουν τον εαυτό τους: Να βάζουν προτεραιότητες, να κοιμούνται σωστά, να διαχειρίζονται τις σχέσεις τους. «Η αντίληψη ότι όσο λιγότερο κοιμάσαι ή όσο περισσότερο δουλεύεις είναι αυτό που στα ελληνικά λέμε μια από τις “βασικές παρανοήσεις. Ούτε η παλιομοδίτικη αντίληψη ότι το δίδυμο ‘διατροφή και άσκηση αρκεί’ είναι αυτό που θα φέρει αποτέλεσμα»,λέει ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει, οι εργαζόμενοι που έχουν γεννηθεί μετά το 1980- οι λεγόμενοι Millennials- προτιμούν να εργάζονται σε ένα περιβάλλον που νοιώθουν ότι τους προσέχουν, παρά να είναι κάπου με εξαντλητικά ωράρια και ας παίρνουν περισσότερα χρήματα.

 

 

Πηγή: reader.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept