Γιατί οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές- Τι έδειξε επιστημονικό πείραμα

164

Είναι πλέον τελεσίδικο και έχει και τη σφραγίδα της επιστημονικής κοινότητας: Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές.

Δεν είναι φιλολογία, ούτε κινηματογραφική ταινία. Είναι αξίωμα.

Στο πλαίσιο σχετικής έρευνας,  ψυχολόγοι έδειξαν σε άνδρες εξεταζόμενους για τογούστο τους, φωτογραφίες από υπολογιστή στις οποίες εικονίζονται ξανθές, καστανές και μελαχρινές γυναίκες.

Όπως διαπίστωσαν οι ερωτηθέντες, έκριναν τις γυναίκες εκείνες με τα πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά ως πιο ελκυστικές και θεώρησαν ευκολότερο να συνάψουν σχέση μαζί τους συγκριτικά με τις υπόλοιπες. Η διαφορά ήταν μικρή μεταξύ των ξανθών και των καστανών ως προς αυτά τα κριτήρια.

Εν συνεχεία, οι άνδρες παρατήρησαν στις φωτογραφίες των γυναικών μόνο στο πρόσωπό τους και διαπίστωσαν πως έδειχναν και πιο νέες και πιο υγιής σε σχέση με τις καστανές.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Augsburg της Μινεσότα των ΗΠΑ ,κατέγραψαν στη μελέτη τους, ότι οι 110  άνδρες που απάντησαν στις ερωτήσεις τους πως ενώ οι ξανθές συγκεντρώνουν τις ανδρικές προτιμήσεις για τα ραντεβού τους, οι καστανές, έχουν το προβάδισμα σε ό,τι αφορά τον γάμο,γιατί ειναι  καλύτερες, πιστεύουν, για οικογένεια.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept