Να γιατί οι δίαιτες που αρχίζουν Δευτέρα, αποτυγχάνουν

156

Oι στόχοι που ξεκινούν από την αρχή της εβδομάδας, είναι καταδικασμένοι. Η δίαιτα, είναι ένα παράδειγμα. Σύμφωνα με το διαιτολόγο, Jaime Mass, η συγκεκριμένη μέρα είναι η πιο δύσκολη της εβδομάδας για να ξεκινήσεις και να διατηρήσεις μία δίαιτα.

Έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Ευρωπαϊκό Ημερολόγιο της Κλινικής Διατροφής, αποκάλυψε το βασικό διατροφικό μοτίβο που ακολουθούν οι περισσότεροι από εμάς: Έχουμε την τάση να τρώμε το περισσότερο κρέας το Σαββατοκύριακο, τους περισσότερους υδατάνθρακες και αλκοόλ την Παρασκευή και το Σάββατο και τη μεγαλύτερη ποσότητα θερμίδων την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή.

Κατά συνέπεια, μετά απο τριήμερο κραιπάλης, καλούμαστε να κάνουμε ασκητική νηστεία. Δεν γίνεται.

Η νοοτροπία όλα ή τίποτα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε λάθος διατροφικές επιλογές”, εξηγεί ο Mass.

Έτσι αν υπάρχει …ολίσθημα από το αυστηρό μοτίβο διατροφής, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση: Για να τρως, ακόμη πιο ανθυγιεινά από πριν.

Προκειμένου να ξεπεράσεις τα εμπόδια αυτά, οι διαιτολόγοι συμβουλεύουν να “θυμάσαι ότι προσπαθείς να γίνεις υγιής για ολόκληρη τη ζωή σου και όχι για πέντε μόνο μέρες”. Το μυστικό είναι να καταλάβεις πως μπορείς να αλλάξεις νοοτροπία και τον τρόπο που βλέπεις το φαγητό όποια μέρα της εβδομάδας και να αποφασίσεις.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept