Γυαλιά ηλίου και το χειμώνα! Από ποιες παθήσεις προστατεύουν

287

Το νέο μυστικό της ομορφιάς είναι στα μάτια.

Μπορεί να απογειώσει την εμφάνιση, να κρύψει την κατεύθυνση του βλέμματος αλλά και να …προστατέψει από άλλα, αδιάκριτα βλέμματα

Μπορούμε  να φοράμε και τους 12 μήνες του χρόνου γυαλιά ηλίου, όχι μόνο για να καλύψουμε τις ρυτίδες στο «πόδι της χήνας» αλλά και για να  βάζουμε ένα μοδάτο …φίλτρο στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών.
Η χρήση των γυαλιών ηλίου το χειμώνα επιβάλλεται ειδικά στη χώρα μας, λόγω της ηλιοφάνειας, επειδή απορροφούν σε ποσοστό 99%-100% από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες.

Θα μάτια είναι εκτεθειμένα. Το φως του ήλιου, ακόμη και το χειμώνα, μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές στον κερατοειδή χιτώνα του ματιού (κερατίτιδες), φλεγμονές στο εσωτερικό των βλεφάρων (επιπεφυκίτιδες), ερυθρίαση των ματιών και σοβαρότερες καταστάσεις, όπως θόλωμα του φακού του ματιού (καταρράκτης) και εκφύλιση του κεντρικού σημείου του αμφιβληστροειδούς χιτώνα (εκφύλιση της ωχράς κηλίδας).
Με τη νέα γενιά γυαλιών ηλίου, χρωματιστών αλλά και σε παστέλ αποχρώσεις, θα προστατεύσετε τα μάτια σας αποτελεσματικά ακολουθώντας τη μοδα.
Μην αγοράσετε γυαλιά από περίπτερα, πλανόδιους ή σούπερ μάρκετ.

Οι φακοί πρέπει να είναι απορροφητικοί και μόνο στην περίπτωση που τα προμηθευτείτε από κατασκευαστές γυαλιών ηλίου που διαθέτουν την κατάλληλη πιστοποίηση μπορείτε να είστε σίγουροι.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept