Η ψιθυριστή επανάσταση! 12 λόγοι για να αρχίσετε το πλέξιμο!

272

Στην πάντα πρωτοπόρα για την καλή ζωή Δανία, ο βουλευτής του συνασπισμού Κόκκινων – Πρασίνων, Rasmus Vestergaard έφερε μια επανάσταση προ ημερών μέσα στο κοινοβούλιο.

Δεν ήταν θορυβώδης και ηχηρή επανάσταση, ήταν, βελούδινη και αθόρυβη… Η πιο σωστά…ψιθυριστή.

Γιατί, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι συνάδελφοί του βουλευτές από τα διπλανά έδρανα, τον άκουγαν να μουρμουρίζει: « δύο πιάνω, μια αφήνω»

Αντάλλαζαν ματιές με…νόημα…όταν είδαν να δουν το πλεκτό που κρατούσε!

« Δεν είμαι τόσο καλός,» απολογήθηκε  ο Rasmus Vestergaard Madsen, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο Κοινοβούλιο μόλις πριν από ένα μήνα.

Δεν αδιαφορούσε. Απλώς απασχολούσε τα χέρια του με κάτι, δημιουργικό, αντί να παίζει με το κινητό ή να βρίσκεται αφηρημένος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλα αυτά, εν ωρα συζήτησης την περασμένη Πέμπτη, 4/10 στην Κοπεγχάγη ο βουλευτής έκανε την βελούδινη επανάσταση του γιατί όπως είπε :»Έχουμε ένα καθήκον μπροστά μας από την άποψη του φύλου και της διαφορετικότητας. Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται να έχουν μια συγκεκριμένη θέση για  το πώς θα έπρεπε να είναι ένας πραγματικός άντρας και μια πραγματική γυναίκα. Είναι ορισμένοι  που  τους ταιριάζουν τις «ταμπέλες» και νομίζω ότι είναι διασκεδαστικό να το αμφισβητούμε «είπε ο ίδιος .

Μετα από αυτή την νέα τάξη πραγμάτων, μπορούμε να «απενοχοποιήσουμε παλιότερα κλισέ και σκέψεις  ότι είναι ντεμοντέ οι βελόνες και τα βελονάκια. Εξάλλου, υπάρχουν πολλοί  λόγοι για να το εντάξουμε αυτό το χόμπι, στα ενδιαφέροντά μας

1. Μειώνει τους χτύπους της καρδιάς και την αρτηριακή πίεση. Το πλέξιμο ηρεμεί και χαλαρώνει. Η χαλάρωση μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, η οποία όταν είναι αυξημένη είναι επιβλαβής για την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα.

2.Γυμνάζει τα δάχτυλα. Το πλέξιμο και το βελονάκι απαιτούν μικρές και ακριβείς κινήσεις, που πρέπει να εκτελούνται με γρήγορους ρυθμούς. Αυτή η επαναλαμβανόμενη κίνηση είναι πολύ ευεργετική για τις αρθρώσεις των δακτύλων και την τόνωση των μυών των χεριών.

3.Βελτιώνει τις μαθηματικές δεξιότητες. Το πλέξιμο και το βελονάκι σχετίζεται με το μέτρημα, τον πολλαπλασιασμό και την διαμόρφωση, που είναι όλα μαθηματικές δεξιότητες. Κατά την διάρκεια του πλεξίματος, όλες αυτές οι διαδικασίες γίνονται υποσυνείδητα.

4.Μειώνει το άγχος. Για πολλούς το πλέξιμο λειτουργεί σαν ένα είδος διαλογισμού, που επιτρέπει στο μυαλό να ηρεμήσει και να αποφορτιστεί.

5 Οξύνει την μνήμη. Το πλέξιμο κάνει το μυαλό να στηρίζεται ενεργά στην μνήμη του και όσο περισσότερο το χρησιμοποιείτε τόσο πιο ισχυρή θα γίνεται η μνήμη σας.

6 Βοηθάει στην διαχείριση του πόνου. Το πλέξιμο απαιτεί συγκέντρωση, πράγμα που σημαίνει, ότι θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε αυτό και όχι στο πόδι σας, που μπορεί να πονάει, για παράδειγμα. Οι άνθρωποι με χρόνιους πόνους θεωρούν, ότι το πλέξιμο τους βοηθάει να επικεντρωθούν σε κάτι άλλο πέρα από την δυσφορία τους.

7 Μειώνει την απρόσεχτη διατροφή. Αν τα χέρια σας είναι απασχολημένα με κάτι άλλο, δεν μπορείτε να φάτε πρόχειρο φαγητό. Τα χέρια και το μυαλό σας θα είναι απασχολημένα με κάτι άλλο και δεν θα σκέφτεστε το φαγητό.

8.Συμβάλει στην μακροχρόνια υγεία του εγκεφάλου. Μελέτες έχουν δείξει ότι μεταξύ των ηλικιωμένων, εκείνοι που πλέκουν έχουν μειωμένες πιθανότητες να χάσουν την μνήμη τους ή να εμφανίσουν γνωστική εξασθένηση.

9.Παρέχει μια αίσθηση σκοπού. Το να πρέπει να ολοκληρώσεις ένα έργο που έχεις αναλάβει και να προσπαθείς συνέχεια για αυτό είναι μεγάλη πηγή ικανοποίησης. Επίσης, η αίσθηση ότι φτιάχνετε κάτι με τα ίδια σας χέρια για κάποιον άλλον δημιουργεί μια αίσθηση ολοκλήρωσης.

10 Αυξάνει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση. Αν το δουλεύεις πάνω σε ένα πρότζεκτ είναι ικανοποιητικό, φανταστείτε πόσο ωραίο είναι το να ολοκληρώνεις αυτό το πρότζεκτ. Το πλέξιμο είναι μια τέχνη που την κατακτάς με τον χρόνο και αυτό λειτουργεί σαν τονωτική ένεση για την αυτοεκτίμησή μας.

11 Στο τέλος, έχετε ένα μοναδικό και όμορφο πλεκτό. Εκτός από το αίσθημα ικανοποίησης και ολοκλήρωσης, έχετε στο τέλος και ένα υπέροχο πλεκτό, που μπορείτε να φοράτε και να αισθάνεστε περήφανοι, που το φτιάξατε μόνοι σας

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept