Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε βαμμένη- Τα μυστικά της μάσκαρα για την υγεία των ματιών

179

Αν για σας το ντεμακιγιάζ πριν τον ύπνο είναι μεγάλη αγγαρεία, ειδικά αν βρίσκεστε σε διακοπές, μάλλον θα πρέπει να το πάρετε αλλιώς, γιατί όπως μάθαμε μία 50χρονη από το Σίδνεϊ κατέληξε με σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα εξαιτίας της μη αφαίρεσης του προιόντος που είχε μείνει στις βλεφαρίδες της.

Η περίπτωση δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Ophthalmology, εκεί, διαβάσαμε και τις οδηγίες που συστήνουν οι ειδικοί για τον καθαρισμό και την υγεία των ματιών.

Πριν χρησιμοποιήσετε το μακιγιάζ, βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπο και τα βλέφαρά σας είναι πολύ καθαρά. Να χρησιμοποιείτε πάντα μακιγιάζ έξω από τη γραμμή των βλεφαρίδων, μακριά από το μάτι, για να αποφύγετε την παρεμπόδιση των αδένων του άνω ή κάτω βλεφάρου.

Πετάξτε μακιγιάζ ματιών μετά από τρεις μήνες. Τα βακτηρίδια που προκαλούν μόλυνση αναπτύσσονται εύκολα σε μακιγιάζ με κρεμώδη ή υγρά μάτια. Εάν αναπτύξετε μια λοίμωξη των ματιών, πετάξτε  αμέσως όλα τα μακιγιάζ των ματιών σας.

Ποτέ μην μοιράζεστε μακιγιάζ στα μάτια και όταν κάνετε δειγματοληψία μακιγιάζ στα καταστήματα χρησιμοποιείτε μόνο φρέσκους εφαρμοστές και δείγματα που δεν έχουν μολυνθεί από πολλαπλούς χρήστες. (Η ασφαλέστερη επιλογή είναι να αποφύγετε εντελώς τα δείγματα των καταστημάτων.)

Εάν έχετε την τάση να είστε αλλεργικοί, εισαγάγετε μόνο ένα νέο μακιγιάζ ή προϊόν φροντίδας ματιών κάθε φορά. Εάν δεν υπάρχει αντίδραση, προσθέστε ένα νέο προϊόν και ούτω καθεξής. Εάν παρατηρήσετε αλλεργική αντίδραση, μάθετε ποια είναι τα συστατικά και ενημερώστε το γιατρό σας. Αποφύγετε προϊόντα που περιέχουν μη ελεγμένες ή επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Ποτέ μην εφαρμόζετε μακιγιάζ ενώ βρίσκεστε σε κινούμενο όχημα.

Μην ξεχωρίζετε τις βλεφαρίδες που έχουν συσσωρευτεί με μάσκαρα με αιχμηρά αντικείμενα.

Αν τείνετε να έχετε ξηροφθαλμία, αποφύγετε μεταλλικά / λάμψη, σκόνη ή άλλο μακιγιάζ που έχει χρυσόσκονη. Το Glitter μακιγιάζ των ματιών είναι μια κοινή αιτία του ερεθισμού του κερατοειδούς ή της μόλυνσης, ειδικά στους χρήστες φακών επαφής.

Αφαιρέστε όλα τα μακιγιάζ των ματιών τη νύχτα πριν κοιμηθείτε, ειδικά μάσκαρα που μπορεί να κολλήσει στις βλεφαρίδες και ξεπλύνετε προσεκτικά το αφαίρεσης από τα βλέφαρά σας.

Εάν έχετε χειρουργική επέμβαση στα μάτια, μην φορέσετε μακιγιάζ γύρω από το μάτι μέχρι ο οφθαλμίατρος να σας πει ότι είναι ασφαλές να το κάνετε αυτό, και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε ανανεώνοντας τη μάσκαρα κάθε μήνα!

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept