12 ανοιχτές Λουτροπόλεις και το χειμώνα!

619

Ευεξία, σωματική και ψυχική υγεία παντρεύονται σε 12 σημεία της Ελλάδας όπου εξακολουθούν να λειτουργούν τα ιαματικά λουτρά.

Τα Ιαματικά Λουτρά που είναι σε λειτουργία αυτή την περίοδο προσφέροντας θερμαλιστικές υπηρεσίες είναι :

Στη Β. Ελλάδα: Τα Λουτρά Πόζαρ, Σιδηροκάστρου, Αγγίστρου, Λαγκαδά και Νέας Απολλωνίας.

Στη φημισμένη Αιδηψό: Τα υδροθεραπευτήρια Ειρήνη, το 9 Queens Spa και το Thermae Sylla Spa,

Στην Άρτα: τα Λουτρά Χανόπουλου,

Στην Κόνιτσα: Τα Λουτρά Αμμαράντου,

Στην Κορινθία: τα Ιαματικά Λουτρά Λουτρακίου και

Στη Λέσβο: τα Ιαματικά Λουτρά του Κόλπου της Γέρας.

Την περίοδο από Οκτώβριο μέχρι και Δεκέμβριο το ποσοστό των επισκεπτών φθάνει στο 20% ενώ πέφτει στο 15% κατά την περίοδο από Απρίλιο μέχρι και Ιούνιο. Αυτό, ενισχύει την άποψη εκείνων που πιστεύουν ότι ο ιαματικός τουρισμός μπορεί να συμβάλει στο στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με πρόσφατη πανελλαδική έρευνα του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας σε δείγμα 1.037 ατόμων, περισσότεροι από τους μισούς Ελληνες (56%) δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ τους κάποιο από τα ιαματικά λουτρά της χώρας και περισσότεροι από 6 στους 10 (το 64%) δηλώνουν λίγο ή καθόλου ενημερωμένοι για τον ιαματικό πλούτο της χώρας μας. Πάντως αρκετοί (περίπου ένας στους τρεις) δήλωσαν πως γνωρίζουν τους leader στον χώρο των ελληνικών Ιαματικών Πηγών, της Αιδηψού στην Εύβοια και του Πόζαρ στην Αριδαία Πέλλας.

Από τους λάτρεις του είδους οι περισσότεροι σύμφωνα με την έρευνα (το 46%), επισκέπτονται τα λουτρά της επιλογής τους κατά την καλοκαιρινή περίοδο (από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο).

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept