Καλάβρυτα, ιδανικός προορισμός για χειμερινό τουρισμό

97

Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων,είναι μια θαυμάσια ιδέα τόσο για ψυχαγωγία όσο και για χαλάρωση. Οι λατρεις των σπόρ είναι ήδη εκεί…

Φέτος οι επισκέπτες του χιονοδρομικού, θα συναντήσουν αναβαθμισμένες πίστες, για εξειδικευμένες δραστηριότητες (άλματα κλπ), πίστα για βόλτα στο δάσος, αλλά και για εκμάθηση του αθλήματος. Είτε κάνει κανείς σκι, η απλώς έλθει για έναν καφέ, θα περάσει σίγουρα καλά, καθώς τα σύγχρονα χιονοδρομικά είναι θεματικά πάρκα δραστηριοτήτων, που καλύπτουν τις ανάγκες των επισκεπτών, τονίζει ο κ. Σπυρόπουλος.

Για όσους αποζητούν δράση και ένταση οι επιλογές είναι αμέτρητες: πεζοπορία στο τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 (από τα Καλάβρυτα προς Κάτω Λουσούς – Πλανητέρο – Άρμπουνα – Άγ. Νικόλαο – Τουρλάδα – Κρινόφυτα), πεζοπορία κατάβασης του Βουραϊκού, ορειβασία στον Χελμό, αναρρίχηση, διαδρομή με αυτοκίνητο 4Χ4 προς τη λίμνη Τσιβλού, mountain bike και αλεξίπτωτο πλαγιάς. Σήμα κατατεθέν της πόλης των Καλαβρύτων, ο οδοντωτός σιδηρόδρομος, που ήδη από το 1906 εκτελεί τη διαδρομή (22 χμ) Καλάβρυτα-Διακοπτό, καθώς διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού και θεωρείται μια από τις πιο όμορφες διαδρομές με τρένο στην Ελλάδα.

O  επισκέπτης επιβάλλεται να  επισκεφτεί  με  βάρκα, τη Μονή της Αγίας Λαύρας, που σύμφωνα με την παράδοση, κτίστηκε το 10ο αιώνα και συνδέεται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Παράλληλα το επιβλητικό μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου, το οποίο θεωρείται το αρχαιότερο της Ελλάδας, αξίζει την επίσκεψη σας, όπως επίσης και το εντυπωσιακό Σπήλαιο Λιμνών, στους πρόποδες του Xελμού.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept