Οδηγός επιβίωσης: 5+1 Βήματα για καλύτερη ζωή και υγεία

Πώς να κόψετε τις κακές συνήθεις και να κάνετε πιο όμορφη τη ζωή σας

86

Ποτέ δεν είναι αργά να κόψουμε τις… κακές συνήθεις και να προχωρήσουμε σε αλλαγές στάσης ζωής που θα ομορφύνουν τη ζωή μας και θα θωρακίσουν την υγεία μας.

‘Ενας μικρός οδηγός επιβίωσης με αποφάσεις ζωής- που οφείλουμε όλοι να ακολουθήσουμε στην καθημερινότητά σας- ακολουθεί παρακάτω και μάς βοηθά να αποκτήσουμε τη χαμένη μας ευεξία και την καλή μας διάθεση για μία καλή υγεία.

    1. Απώλεια περιττών κιλών. Είναι σίγουρα η πιο κοινή απόφαση για όλους μας αν και με τα λιγότερα ποσοστά επιτυχίας. Αυτό όμως συμβαίνει γιατί δεν είμαστε υπομονετικοί και αναμένουμε να δούμε γρήγορα τα αποτελέσματα. Καλό είναι να κρατάμε ένα ημερολόγιο διατροφής για να βλέπουμε τι τρώμε αλλά να είμαστε και σε ένα περιβάλλον που υποστηρίζει την προσπάθειά μας για δίαιτα.
    2. Επικοινωνία με τους ανθρώπους σας. Οι  έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι με ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς ζουν περισσότερα χρόνια. Κάνει καλό στην υγείας μας να έχουμε κοντά μας ανθρώπους με τους οποίους είμαστε καλά καλά και μιλάμε.
    3. Διακοπή καπνίσματος. Εντάξει, ήδη πολλές προσπάθειες έχουν πέσει στο κενό αλλά μην εγκαταλείπετε. Η κακή αυτή συνήθεια δεν κόβεται εύκολα αλλά  σκεφτείτε τα οφέλη στην υγεία και την οικονομία στην τσέπη σας.
    4. Διώξτε το άγχος . Λίγες δόσεις στρες δεν κάνουν κακό γιατί μας ενεργοποιούν όμως όσο η δόση του άγχους αυξάνεται, τόσο περισσότερο κινδυνεύουμε από αϋπνίες, κατάθλιψη, παχυσαρκία και καρδιακά νοσήματα. Βρεθείτε με αγαπημένους ανθρώπους, ξεκουραστείτε όσο μπορείτε και αποσυμπιεστείτε από τ ο στρες της καθημερινότητας.
    5. Αλκοόλ με μέτρο. Η υπερβολική κατανάλωση επηρεάζει τους νευρώνες του εγκεφάλου και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μνήμης, κατάθλιψη, υπέρταση αλλά και ακόμα πιο απειλητικές ασθένειες.

Και το σημαντικότερο, ταξιδέψτε!

Καταλύτης σε όλα τα παραπάνω είναι τα ταξίδια.  Δείτε το σαν δώρο απέναντι στον εαυτό σας, γιατί όταν μπορούμε να αποδράσουμε- έστω και για λίγες ημέρες- αφήνουμε πίσω μας την καθημερινότητα και αναζωογονούμαστε.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept