Κάνει κρύο; Δείτε πως να φροντίσετε την επιδερμίδα σας

82

Το χειμώνα με το κρύο η επιδερμίδα χρειάζεται περιποίηση, γι’ αυτό σας προτείνουμε τρόπους για να την φροντίσετε.

Ο χειμώνας είναι μία δύσκολη εποχή για πολλούς λόγους.

Η έλλειψη ηλιακού φωτός, οι ψυχρές θερμοκρασίες, τα κρυολογήματα είναι μόνο μερικές από τις αιτίες που μπορούν να υποβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής μας.

Και μπορεί να μην μπορούμε να ελέγξουμε όλα τα παραπάνω, όμως έχουμε πάντα τη δυνατότητα να λύσουμε ένα πρόβλημα που μας αφορά, αυτό της ξηρής επιδερμίδας. Πώς λοιπόν μπορούμε να φροντίσουμε το θαμπό και ερεθισμένο δέρμα τους πιο κρύους μήνες του έτους;

Ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες είναι εφικτή η διατήρηση υγιούς και νεανικής επιδερμίδας στο πρόσωπο και τα χέρια, ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα πρέπει:

Είναι απαραίτητη η καθημερινή ενυδάτωση του προσώπου και του σώματος με πλούσιες ενυδατικές κρέμες και όχι λάδια. Στη σύνθεση των κρεμών αυτών περιλαμβάνονται ενυδατικά και καταπραϋντικά συστατικά, που συγκρατούν το νερόheimona3 στους ιστούς και αποτρέπουν την αφυδάτωση. Παράλληλα, ανακουφίζουν από τον κνησμό και την αίσθηση «τραβήγματος». Δεν αμελείται η χρήση κατάλληλης ενυδατικής κρέμας και στα χέρια, ενώ βοηθά σε μεγάλο βαθμό η χρήση γαντιών για να τα προστατέψουν από την υπερβολική έκθεση στο κρύο. Επίσης, όσον αφορά τα χείλη, που είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στο κρύο και την ξηρότητα της ατμόσφαιρας, πρέπει να χρησιμοποιούνται κατάλληλα sticks ή κρέμες για να τα προστατεύουν. Να τονιστεί εδώ ότι η χρήση του αντηλιακού στο πρόσωπο είναι απαραίτητη και το χειμώνα, αφού ο ήλιος χειμώνα – καλοκαίρι απειλεί με φωτογήρανση του δέρματος.
Ειδικά αφρόλουτρα με ενυδατικά στοιχεία κατάλληλα για το ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα βοηθούν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της ξηρότητας. Για συχνό πλύσιμο χεριών συνιστώνται ειδικά σαπούνια, καθώς και ενυδατικές κρέμες χεριών. Ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να είναι απολαυστικό στο τέλος μιας κρύας ημέρας, αλλά το νερό απομακρύνει τη φυσική λίπανση του δέρματος και το ξηραίνει, οπότε η διάρκεια του μπάνιου πρέπει να είναι σύντομη. Επίσης, να μη χρησιμοποιούνται σκληρά σφουγγάρια και να γίνονται απαλές κινήσεις με την πετσέτα στο δέρμα.
Γενικά μέτρα όπως η χρήση υγραντήρα στο δωμάτιο ή η τοποθέτηση ενός ρηχού δοχείου στο καλοριφέρ, εφυγραίνουν την ξηρή ατμόσφαιρα στους εσωτερικούς χώρους και βοηθούν επιπλέον το δέρμα, εμποδίζοντας την αφυδάτωση.
Η διαφορά της εξωτερικής θερμοκρασίας με τους εσωτερικούς χώρους παίζει επίσης ρόλο στις δυσλειτουργίες του δέρματος το χειμώνα. Αποφεύγοντας τις υψηλές θερμοκρασίες στους εσωτερικούς χώρους, μειώνεται κατά το δυνατόν και η διαφορά.
Η διατροφή το χειμώνα δεν πρέπει να υπολείπεται σε νερό, παρά το γεγονός ότι η δίψα δεν είναι το ίδιο έντονη με το καλοκαίρι. Το νερό σε επαρκείς ποσότητες είναι απαραίτητο για ένα όμορφο δέρμα, αλλά και για όλες τις λειτουργίες του οργανισμού. Η χρήση αλκοόλ και καφεΐνης (καφές, τσάι) καλό είναι να γίνεται με μέτρο διότι προκαλεί αφυδάτωση του δέρματος.
Θα πρέπει ωστόσο να αναφερθεί ότι ο χειμώνας, λόγω περιορισμένης συνήθως ηλιοφάνειας, προσφέρεται για θεραπείες αντιγήρανσης με πήλινγκ, λέιζερ καθώς και κρέμες που περιέχουν αντιγηραντικά συστατικά (οξέα φρούτων, βιταμίνη Α), όπως και χρήση προϊόντων για λεύκανση και εξάλειψη κηλίδων ή θεραπείες για ακμή.

Επομένως, μπορεί ο χειμώνας να είναι μια δύσκολη εποχή για το δέρμα, αλλά με την κατάλληλη φροντίδα θα γίνει σύμμαχος και όχι εχθρός στην προσπάθειά διατήρησης της όμορφης και υγιούς όψης της επιδερμίδας.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept