Βάλτε καφέ κάτω από τα μάτια..Σας κάνει καλό

152

Λόγω των έντονων ρυθμών της σύγχρονη ζωής οι μαύροι κύκλοι και τα πρησμένα μάτια συχνά εμφανίζονται σε πολλά πρόσωπα.

Φυσικά ο μεγαλύτερός σου σύμμαχος κατά των μαύρων κύκλων παραμένει η κρέμα ματιών σου αλλά αν χρειαστείς ένα extra boost για να εξαφανιστούν άμεσα οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια η λύση είναι ο καφές.

Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της εμφάνισης των πρησμένων ματιών με διάφορους τρόπους. Η καφεΐνη είναι ένα δραστικό συστατικό σε διάφορα καλλυντικά προϊόντα για τα πρησμένα μάτια, καθώς μειώνει το πρήξιμο, σύμφωνα και με σχετική έρευνα στο CBS News το 2009. Σύμφωνα με την ειδική εμπειρογνώμονα, δρ Jeanette Graf, όταν εφαρμόζει κανείς καφεΐνη τοπικά στην περιοχή κάτω από τα μάτια, καταφέρνει να συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα, μειώνοντας έτσι το “πρήξιμο” που δημιουργεί τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους στα μάτια σας.

Επιπροσθέτως, έρευνες έχουν δείξει ότι αν εφαρμόσετε τοπικά καφεΐνη, μπορείτε να προστατεύσετε το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία και τον καρκίνο του δέρματος, επειδή η καφεΐνη το βοηθάει να “αποκρούει” τις ακτίνες UVB, όπως ένα φυσικό αντηλιακό.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept