Λεύκανση δοντιών: ‘Ενα «σπιτικό» διάλυμα για λαμπερό χαμόγελο

198

Έρευνες πιστοποιούν ότι το μηλόξυδο συμβάλλει στην περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών, όμως  λίγοι γνωρίζουν ότι αποτελεί και ένα σπιτικό διάλυμα για πιο λευκά δόντια.

Το μηλόξυδο φτιάχνεται από μήλα που έχουν υποστεί ζύμωση και είναι πλούσιο σε πηκτίνη και βασικά μέταλλα, γι’ αυτό και εκτιμάται ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.  Το μυλόξυδο είναι ένα ισχυρό καθαριστικό, βοηθά στη διατήρηση του όξινου pΗ , και  είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την αφαίρεση των λεκέδων και την λεύκανση των δοντιών σας. Επιπλέον ενδείκνυται και για τη θεραπεία της ασθένειας των ούλων, που προκαλείται από βακτήρια του στόματος.

Πώς να φτιάξετε διάλυμα με μηλόξυδο για πιο λευκά δόντια

  • Αραιώστε μηλόξυδο με νερό σε αναλογία ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο σε ένα φλιτζάνι νερό.
  • Αποθηκεύστε το διάλυμα σε ένα γυάλινο μπουκάλι.
  • Κάντε ένα μπούκωμα με αυτό το πρωί πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας κανονικά με οδοντόκρεμα.
    Στη συνέχεια βουρτσίστε τα δόντια σας κανονικά.
  • Επαναλάβετε τακτικά για να αφαιρέσετε λεκέδες από τα δόντια σας και να τα λευκάνετε την ίδια στιγμή.

Προσοχή:  Πάντα να ανακινείτε το μπουκαλάκι με το διάλυμα πριν τη χρήση. Ποτέ μην ξεπερνάτε την αναλογία μηλόξυδου/νερού, επειδή αν βάλετε περισσότερο ξύδι, ελπίζοντας σε “πιο γρήγορα αποτελέσματα”, η αυξημένη οξύτητα του διαλύματος μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας.
Τέλος, μην χρησιμοποιείτε αυτή τη θεραπεία πολύ συχνά, τουλάχιστον όχι περισσότερο από μία φορά την ημέρα, προκειμένου να προστατεύσετε το σμάλτο των δοντιών σας.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept