Αυτά είναι τα σημάδια που αποδεικνύουν ότι κουραστήκατε από την γυμναστική

114

Όλοι γνωρίζετε πως το να βάλετε την τακτική γυμναστική στο πρόγραμμά σας είναι πράγμα δύσκολο και πολλές φορές βαρετό, επομένως είναι λογικό για κάποιους να αποφύγετε τα διαλείμματα μεταξύ των προπονήσεων όταν επιτέλους καταφέρνετε και και τις κάνετε καθημερινή συνήθεια. Παρόλα αυτά είναι εξίσου σημαντικό να αφήνετε το σώμα σας να ξεκουράζεται κατά καιρούς, έτσι ώστε να μπορέσει να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να λειτουργήσει καλύτερα την επόμενη φορά που θα πάτε στο γυμναστήριο.

1. Είστε μονίμως πιασμένος

Το πιάσιμο είναι απολύτως φυσιολογικό μετά τις πρώτες προπονήσεις καθώς το σώμα σας καλείται να αντεπεξέλθει σε νέες πιο σκληρές συνθήκες και είναι «αδιάβαστο». Mπορεί επίσης να συμβεί όταν αποφασίσειτε να κάνετε level up και να προσθέσετε πιο έντονες ασκήσεις στην ρουτίνα σας. Αν όμως μετά από τις δύο-τρεις πρώτες φορές συνεχίσετε να νιώθετε πιασμένος τότε πρέπει οπωσδήποτε να ξεκουραστείτε μέχρι να είστε καλύτερα.

2. Εκνευρίζεστε ή στεναχωριέστε εύκολα

Ακόμα και αν αγαπάτε πολύ την γυμναστική, η υπερβολική άσκηση μπορεί να προκαλέσει μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην διάθεσή σας, κυρίως στεναχώρια ή πολλά νεύρα. Ειδικά αν συνδυάζετε την κούραση του working out με έλλειψη σωστής διατροφής και λιγότερο νερό από αυτό που πρέπει, τότε είναι σίγουρο πως θα υπάρξει πρόβλημα!
3. Δεν κοιμάσαι καλά

Παρόλη την απίστευτη κούραση, όταν έρθει η ώρα να κλείσετε τα μάτια και να πέσετε για ύπνο δεν μπορείτε με τίποτα να χαλαρώσετε. Ο βασικός λόγος που κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει είναι οι ορμόνες σας, οι οποίες μετά την γυμναστική ανεβάζουν τους παλμούς, την θερμοκρασία του σώματός σας και το πόσο πολύ ιδρώνετε με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να επανέλθετε στα φυσιολογικά σας.

4. Αλλάζει ο κύκλος σας

Αν είστε γυναίκα και αναρωτιέστε γιατί δεν αδιαθετήσατε αυτόν τον μήνα, η απάντηση ίσως βρίσκεται στο πόσο συχνά γυμναστήκατε. Εάν το παρακάνατε τότε είναι πιθανό να προκάλεστε μία πτώση των οιστρογόνων του οργανισμού σας με αποτέλεσμα να αναταράξετε τον κύκλο σας.

5. Οι παλμοί σας πηγαινοέρχονται

Σύμφωνα με τον γιατρό και προπονητή Noam Tamir, ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε αν το έχετε παρακάνει με την γυμναστική ή όχι είναι να τσεκάρετε τους παλμούς της καρδιάς σας κάθε πρωί. «Αν ο αριθμός των παλμών είναι παραπάνω από το κανονικό, τότε ξέρω πως το σώμα μου δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μία έντονη προπόνηση εκείνη την ημέρα.»

6. Βαριέστε

Αν το γυμναστήριο απαιτεί να του αφιερώσετε όλη την ενέργεια που διαθέτετε και μετά δεν έχετε όρεξη να κάνετε τίποτα άλλο μέσα στην μέρα καθώς η παραμικρή δραστηριότητα σας φαίνεται δύσκολη, τότε είναι απαραίτητο εσείς και ο γυμναστής σας να περάσετε μερικές μέρες μακριά ο ένας από τον άλλον για να επαναπροσδιορίσετε την σχέση σας.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept