Ασκήσεις γραφείου: Πώς να «χτίσετε» σώμα χωρίς να σηκωθείτε από την καρέκλα

425

Ακόμη και αν κάνετε καθιστική εργασία, όπως δουλειά σε γραφείο, ακόμη και αν έχετε πολύ περιορισμένο ελεύθερο χρόνο, δεν έχετε πλέον καμία δικαιολογία για να αποφύγετε την άσκηση και τη γυμναστική, μετά  τα παρακάτω.

Ακολουθούν απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε χωρίς να κουνηθείτε από την καρέκλα σας, αφού μπορείτε να κάνετε εξάσκηση ακόμη και όταν εργάζεστε στο γραφείο σας. Οι ασκήσεις αυτές βοηθούν στη βελτίωση της υγείας και αποτελούν ένα εύκολο πρόγραμμα εκγύμνασης για πολυάσχολους:

Πόδια
Βρισκόμαστε καθισμένοι και τεντώνουμε το ένα μας πόδι προς τα εμπρός. Κρατώντας το ίσιο, σηκώνουμε λίγα εκατοστά (2-3) από το έδαφος. Από αυτήν τη στάση, τεντώνουμε (flex) το πέλμα μας και ξεκινάμε να λυγίζουμε ελαφρώς το γόνατο και να τεντώνουμε ξανά, δραστηριοποιώντας το άνω μέρος του μηρού. Κάνουμε 30 επαναλήψεις σε κάθε πόδι.

Κοιλιά

Προϋπόθεση για να επιτευχθεί αυτή η άσκηση είναι η περιστρεφόμενη καρέκλα. Σηκώνουμε τα δύο μας πόδια λίγα εκατοστά (2-3) από το έδαφος, ενώ κρατάμε τους ώμους μας ίσιους. Από αυτήν τη στάση, κάνουμε 20 στροφές (twsitst) προς τη μία και 20 στροφές προς την άλλη μεριά, προσπαθώντας να κρατάμε το πάνω μέρος του κορμιού μας ακίνητο. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιούνται οι κοιλιακοί.

Ισορροπία
Αυτή η άσκηση μοιάζει με την άσκηση των καθισμάτων και μας παραπέμπει στα squats. Κάθε φορά που πρέπει να σηκωθούμε από την καρέκλα μας πρέπει  να σηκώνουμε τον εαυτό μας με το ένα πόδι. Αφού σηκωθούμε στο ένα πόδι, προσπαθούμε να ισορροπήσουμε σε αυτό για περίπου 10 δευτερόλεπτα, πριν πατήσουμε και το δεύτερο. Όταν θα επιστρέψουμε στην καρέκλα μας, πριν καθίσουμε, επαναλαμβάνουμε με το άλλο πόδι: στεκόμαστε σε αυτό και καθόμαστε σιγά – σιγά, χωρίς να πατήσουμε το άλλο στο έδαφος. Βεβαιωνόμαστε ότι εναλλάσσουμε το πόδι με το οποίο ξεκινάμε κάθε φορά.

Μηροί
Καθώς καθόμαστε στην καρέκλα φέρνουμε τα πόδια μας (ενώ αυτά πατούν στο έδαφος) το ένα ακριβώς δίπλα στο άλλο και τα ενώνουμε. Από αυτήν τη στάση, ξεκινάμε πιέσεις του ενός γονάτου πάνω στο άλλο, σφίγγοντας όσο πιο σφιχτά μπορούμε το εσωτερικό των μηρών μας, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Μπορούμε αν είναι δυνατό, μεταξύ των δύο γονάτων να τοποθετήσουμε είτε μία μπάλα pilates είτε ένα μαξιλάρι. Σε αυτήν την περίπτωση, αντί των 30 δευτερολέπτων, πιέζουμε και απελευθερώνουμε το αντικείμενο 30 φορές, προσπαθώντας να μην το αφήσουμε να πέσει.

Κάνουμε διάλειμμα για 10 δευτερόλεπτα και ξεκινάμε ξανά.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept