Τι είναι η δίαιτα HMR και με ποιον τρόπο χάνονται τα κιλά

291

Η HMR χρησιμοποιήθηκε αρχικά σε νοσοκομεία και άλλα ιατρικά κέντρα σε όλη την Αμερική, αλλά πλέον είναι διαθέσιμη σε οποιοδήποτε θέλει να χάσει βάρος.

Το πρόγραμμα HMR (Health Management Resources) υπόσχεται εύκολα και γρήγορα αποτελέσματα χρησιμοποιώνταςπροπαρασκευασμένες τροφές (όπως γεύματα και shakes) σε μια δομημένη μορφή ώστε να χάσεις βάρος γρήγορα.

Το διατροφικό αυτό πρόγραμμα έχει δύο διαφορετικές επιλογές:

Το πλάνο Healthy Solutions, που αποτελείται περίπου από 1.200 θερμίδες την ημέρα και το πλάνο Decision-Free, που περιλαμβάνει 500-800 θερμίδες την ημέρα.

Στην πρώτη περίπτωση, το πλάνο χωρίζεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση ονομάζεται 3-2-5 και περιλαμβάνει 3 shakes, 2 ορεκτικά και 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών. Ακόμη, περιλαμβάνει μέτρια άσκηση, τροφή και έλεγχο δραστηριότητας. Κρατάει 4-8 εβδομάδες, όσο χρειάζεται για να φτάσεις τον στόχο σου.

Στη δεύτερη φάση, προσθέτεις τα μαγειρεμένα γεύματα σταδιακά, υποκαθιστώντας ένα προπαρασκευασμένο ορεκτικό με μια μετρημένη μερίδα άπαχης πρωτεΐνης ή σιτηρών.

Κατά την διάρκεια και των δύο φάσεων, μπορείς να έχεις πρόσβαση σε μια online community της δίαιτας αυτής, σε blog και σe health coach ενώ μετράς θερμίδες.

Ωστόσο, το πρόγραμμα αυτό δεν είναι φτηνό αν το αγοράσεις online.

Σύμφωνα με το site του HMR, αυτοί που συμμετείχαν στο πλάνο Healthy Solutions, έχασαν 5,8-12,7 κιλά σε 12 εβδομάδες. Όσοι προτίμησαν το πιο αυστηρό πλάνο Decision-Free, κατάφεραν να χάσουν 17,2 κιλά σε 12 εβδομάδες.

Το U.S. News and World Report κατέταξε την δίαιτα αυτή στο No. 1 για τις καλύτερες δίαιτες με γρήγορη απώλεια βάρους.

Κάθε δίαιτα που είναι χαμηλή σε θερμίδες, όπως αυτή, είναι αποτελεσματική στην απώλεια κιλών, αναφέρει το Women’s Health Mag.

Η ερώτηση όμως είναι: Θα κρατήσει;

Έρευνα του 2016 στο Annals of Internal Medicine έδειξε ότι όσοι ακολουθούσαν την δίαιτα έχασαν περισσότερο βάρος από άλλους που προτίμησαν άλλες δίαιτες. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να εξετάσουν αν διατήρησαν το βάρος μετά τον ένα χρόνο ή όχι.

Μάλλον όχι καθώς πρόκειται για μια αρκετά περιοριστική δίαιτα. Έτσι, αν και χάνεις βάρος μπορεί να έχεις δυσκολία να την κρατήσεις μακροπρόθεσμα.

Άλλο ένα πρόβλημα έχει να κάνει με τα milk shakes, καθώς δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την όρεξη και τις θρεπτικές ουσίες που χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμα.

Δεν μπορείς να τρως όποτε πεινάς αλλά όποτε σου λέει η δίαιτα, κάτι που σημαίνει ότι δεν ακούς το σώμα σου.

Κοινωνικά, η διατροφή αυτή μπορεί να σε απομονώσει καθώς ακολουθείς αυστηρό πρόγραμμα.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept