Δείτε γιατί η δίαιτα Keko επηρεάζει την περίοδο σας

262

H δίαιτα Keko είναι μια δίαιτα είναι μια διατροφή με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος πιο αποτελεσματικά. Πολλοί άνθρωποι έχουν δει πολλά αποδεδειγμένα οφέλη, για την απώλεια βάρους, την υγεία και την απόδοση.

Τι γίνεται όμως με την περίοδο;

Όσο οι γυναίκες μειώνουν τις θερμίδες κάνοντας αυτή την δίαιτα, τόσο η ανωμαλίες  του κύκλου, λέει ο Kristen Kizer, RD, του Houston Methodist Hospital στο Τέξας.

Η ταχεία απώλεια βάρους μπορεί να μεταβάλει την ισορροπία οιστρογόνων-προγεστερόνης και να επηρεάσει την ωορρηξία, προκαλώντας ακανόνιστες περιόδους.

Η υπερβολική στέρηση των υδατανθράκων είναι πιθανό επίσης να οδηγήσει σε αλλαγές στην ωχρινοτρόπο ορμόνη, η οποία απελευθερώνεται από τον εγκέφαλο»,

Όταν το σώμα λειτουργεί φυσιολογικά, η συγκεκριμένη ορμόνη συμβάλλει στην τακτική ωορρηξία, εάν όμως οι υδατάνθρακες είναι περιορισμένοι και τα επίπεδα της ορμόνης μη φυσιολογικά, μπορεί να προκληθεί αμηνόρροια ή υπομηνόρροια (σύντομες, ελαφρές περίοδοι).

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept