Γυμναστείτε με hula hoop κάνοντας αυτές τις ασκήσεις

113

Κάνοντας hula hoop μπορεί να τονώσετε τους μυς σας, να βελτιώσετε τη στάση σας και να ενισχύσετε την κυκλοφορία σας.

Οι πιθανότητες είναι η τελευταία φορά που χρησιμοποιήσατε ένα hula hoop ήταν στην παιδική χαρά. Αλλά εάν θέλετε να γυμνάσετε την κοιλιά σας και να χάσετε πόντους από τη μέση, θα μπορούσε να είναι το μόνο κομμάτι εξοπλισμού γυμναστικής που χρειάζεστε.

Δημοφιλή με διασημότητες όπως οι Beyoncé και Michelle Obama, η hula hooping είναι μια μεγάλη προπόνηση στο σπίτι που βελτιώνει τη στάση σας, ενισχύει την κυκλοφορία σας και ενισχύει τους κεντρικούς μυς σας.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Συμβούλιο για την Άσκηση μπορείτε να κάψετε επτά θερμίδες ανά λεπτό από το hula hooping – το ίδιο όπως και κατά τη διάρκεια μιας τάξης άσκησης στρατοπέδου εκκίνησης.

Αλλά τα hula hoop που χρειάζεστε για γυμναστήριο είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιούσατε ως παιδί.

Πρώτα, πρέπει να σταθμιστούν. Η Άννα Μπύρνε, συνιδρυτής των μαθημάτων HulaFit, λέει: «Θα πρότεινα να ψάχνουν οι άνθρωποι για ένα ζυγισμένο στεφάνι που ζυγίζει μεταξύ 900g και 2kg για οικιακή χρήση (αν και κάποιοι προτιμούν βαρύτερα). Όσο μεγαλύτερο και πιο βαρύ το στεφάνι τόσο πιο εύκολο είναι καθώς το βάρος οδηγεί στην ορμή του στεφανιού».

Πρέπει επίσης να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα ομαλό hula hoop  ή ένα με ράχες στο εσωτερικό. Αυτές οι κορυφογραμμές προορίζονται να τονώσουν τους μυς του πυρήνα σας και να βοηθήσουν το στεφάνι να παραμείνει γύρω από τη μέση σας.

Άννα Μπινσέ σας δίνει μερικές συμβουλές για το πώς να ξεκινήσετε. «Δώστε στον περιστρεφόμενο βραχίονα περιστροφή και περιμένετε να περιστραφεί γύρω από το σώμα σας μερικές φορές προτού αρχίσετε κουνάτε την κοιλιά σας προς τα πίσω και προς τα εμπρός. Εάν αρχίσει να πέφτει κάτω, λυγίστε τα γόνατά σας γρήγορα και στη συνέχεια ισιώστε.

Μην απογοητευτείτε εάν είστε αρχάριος και απλά δεν μπορείτε να κρατήσετε το στεφάνι επάνω».Και προσθέτει: «Μου πήρε μια εβδομάδα προσπαθώντας κάθε μέρα, αλλά τελικά το έκανα! Σκεφτείτε λιγότερο, βάλτε μουσική και συνεχίστε να δοκιμάζετε. Κανείς δεν γεννιέται με τις δεξιότητες, είναι όλα στη μυϊκή μνήμη».

Oi καλύτερες κινήσεις για να δοκιμάσετε στο σπίτι για μια κοιλιακή προπόνηση είναι οι εξής:

Το φασόλι
Σταθείτε με τα πόδια σας όσο πιο κοντά μπορείτε, στη συνέχεια σηκώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι σας με τα χέρια σας μαζί. Δοκιμάστε και πηγαίνετε και προς τις δύο κατευθύνσεις (αυτό είναι πιο δύσκολο από ό, τι ακούγεται!).

Αλλάξτε το ρυθμό
Προσπαθήστε να πάτε όσο πιο γρήγορα και όσο αργά γίνεται.

Η Άννα προσθέτει: «Αν το κάνετε αυτό για περίπου 10-15 λεπτά την ημέρα σε συνδυασμό με 30 δευτερόλεπτα παράλειψης (χρησιμοποιώντας το στεφάνι). Τα βασικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι να κάνετε και τους δύο τρόπους και να αλλάζετε τον ρυθμό συχνά. Εάν όλα αυτά αισθάνεστε ότι εύκολα μπορείτε να τα κάνετε, τότε ξεκινήστε να κινείστε σαν να κρατάτε βάρη ή να ισορροπείσετε ή να προσθέτετε ωθήσεις και άλματα».

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept