Εξαντλητική γυμναστική ή χαλαρή σάουνα υπέρυθρης ακτινοβολίας;

77

Η υπερβολική άσκηση είναι υπερτιμημένη.

Aκόμη και η ήπια προπόνηση είναι εξαντλητική. Μετά από μια ώρα άθλησης, μπορεί να νιώθεις σαν ημίθεος που εκτέλεσε τους άθλους του, αλλά την επόμενη ώρα ή μέρα αισθάνεσαι ένα μηδενικό: πιασμένοι μύες, πονεμένες αρθρώσεις, ολική κόπωση και αδυναμία κινήσεων σε όλο το σώμα. Όλος αυτός ο “διασυρμός”, φαίνεται να παίρνει τέλος.

Οι Αμερικανοί (πρωτοπόροι στην παχυσαρκία και την έλλειψη σωματικής άσκησης), βρήκαν τώρα μια λύση που από καιρό ψάχνουν με ανυπομονησία, ως δικαιολογία στο να μην ασκούνται παντελώς.

Μοιάζει με το 8ο θαύμα του κόσμου: η σάουνα υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Σήμερα, στην Αμερική, η εφίδρωση χωρίς λεπτό σωματικής άσκησης, παρά μονάχα με την παραμονή σου σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο σάουνας με τεχνολογία υπέρυθρης ακτινοβολίας έχει μεταμορφωθεί σε ακρογωνιαίο λίθο ενάντια στην παχυσαρκία. Καις τουλάχιστον 1.000 θερμίδες την ώρα και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χαλαρώσεις.

Στη Νέα Υόρκη υπάρχει το Daphne, ένα φανταστικό studio-boutique εμπνευσμένο από τη Γαλλία, όπου ο πελάτης καλείται να πληρώσει 200 δολάρια για ένα εγγυημένο χάσιμο 1.500 έως 3.000 θερμίδων σε μια ώρα. Όμως, αν σκεφτείς ότι με ένα ημίωρο τρέξιμο στο διάδρομο καις μάξιμουμ 300 θερμίδες, η σάουνα του Daphne είναι ο θεός σου, συνυπολογίζοντας ότι η μέση μηνιαία συνδρομή γυμναστηρίου σήμερα, παντού στον κόσμο, δεν είναι λιγότερη τα 50 ευρώ.

Το συμπέρασμα: Δυστυχώς για τους personal trainers (και τους πελάτες τους), όπως και τους fitness freaks (και τους γραμμωμένους στόχους τους), η αλήθεια είναι σκληρή: η σάουνα (υπέρυθρης ή όχι ακτινοβολίας) είναι, μάλλον το κυριότερο μέσο για να χάσεις άπειρες θερμίδες χωρίς να κουνήσεις το μικρό σου δαχτυλάκι.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept