Τα κοινά λάθη στην περιποίηση της επιδερμίδας

108

Απλές καθημερινές συνήθειες που σχεδόν όλοι έχουμε, βλάπτουν την επιδερμίδα του προσώπου και  μάς προσθέτουν χρόνια.

Με το πέρασμα του χρόνου το κολλαγόνο της επιδερμίδας μειώνεται με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει τη λάμψη και τη ζωτικότητά του. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα για να αποτρέψουμε την εμφάνιση των ρυτίδων. Ωστόσο υπάρχουν μικρά καθημερινά πράγματα που αν τα υιοθετήσουμε από νωρίς βοηθούν να μειωθούν τυχόν προβλήματα της επιδερμίδας όπως η ακμή ή η εμφάνιση των ρυτίδων.

Δείτε πως μπορείτε να ενισχύσετε την καλή υγεία της επιδερμίδας του προσώπου σας και να αποφύγετε τις κακές συνήθειες:

-Προσοχή στον ήλιο. Ανεξαρτήτως εποχής, πρέπει να επιλέγουμε προϊόντα καθημερινής φροντίδας του δέρματος που περιέχουν φίλτρα προστασίας από τον ήλιο, τα οποία περιορίζουν τις επιβλαβείς επιπτώσεις του ήλιου που επιταχύνουν τη γήρανσή του.

– Προσοχή στην απολέπιση. Με τη μέθοδο της απολέπισης απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και το δέρμα δείχνει υγιές και λαμπερό. Όμως δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε απολεπιστικά προϊόντα που τραυματίζουν την εξωτερική στιβάδα του δέρματος. Γι΄ αυτό είναι σημαντικό να επιλέγουμε πρόϊόντα που περιέχουν συστατικά, τα οποία κάνουν βαθύ καθαρισμό των πόρων.

– Προσοχή στις κρέμες. Πρέπει να επιλέξουμε την κατάλληλη κρέμα για τον τύπο του δέρματος που έχουμε, ώστε να αποφύγουμε τυχόν ερεθισμούς. Οι αντιγηραντικές κρέμες μπορούν να βοηθήσουν να λειάνουμε τις γραμμές, τις ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης. Επίσης, οι  ενυδατικές κρέμες εξασφαλίζουν την υγρασία που χάνει με το πέρασμα του χρόνου η επιδερμίδα μας.

– Προσοχή στην ακμή. Μην τρίβετε το πρόσωπό σας με πετσέτα για να το στεγνώσετε γιατί έτσι το ερεθίζετε και επιδεινώνετε τα συμπτώματα της ακμής. Το καλύτερο είναι να ταμπονάρετε το πρόσωπο με χαρτί.

– Προσοχή στο μαξιλάρι. Να αλλάζετε πολύ συχνά τη μαξιλαροθήκη στο μαξιλάρι σας, γιατί συσσωρεύει βρωμιά και ιδρώτα.

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept