Αυτές οι δουλείες επιδεινώνουν τις αλλεργίες σας

338

Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε τις αλλεργίες σας υπό έλεγχο, αλλά ο χώρος εργασίας σας, πολλές φορές μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει στην επιδείνωση τους.

Εδώ είναι μερικές θέσεις εργασίας που μπορούν να επιδεινώσουν τις αλλεργίες σας:

Κηπουρική

Είναι γνωστό ότι η γύρη και η σκόνη στους κήπους μπορεί να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν τις υπάρχουσες αλλεργίες σας. Η ύπαρξη μεταξύ των μοσχευμάτων γρασιδιού και της σκόνης όλη την ημέρα δεν είναι ένα ιδανικό σενάριο εάν είστε αλλεργικός σε αυτές τις ουσίες.

Εργασία σε μπαρ / παμπ / εστιατόριο

Ως υπάλληλος σε μπαρ και εστιατόρια, ενδέχεται να εκτίθεστε στον καπνό τσιγάρων άλλων ανθρώπων. Ο παθητικός καπνός δεν επιδεινώνει μόνο τις αναπνευστικές αλλεργίες, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε δευτερογενείς επιπλοκές όπως η παραρρινοκολπίτιδα ή το άσθμα. Αν έχετε αναπνευστικές αλλεργίες, προσπαθήστε να εργαστείτε μόνο σε χώρους μη καπνιστών.

Κατασκευαστικές εργασίες

Οι κατασκευαστικές εργασίες, είτε σε εργοτάξιο είτε εντός κτιρίου, συνεπάγονται έκθεση σε μεγάλη ποσότητα σκόνης και άλλων ερεθιστικών ουσιών. Κατά τη διάρκεια της κατεδάφισης των παλαιών κτιρίων, μπορείτε επιπλέον να εκτεθείτε σε μούχλα, η οποία μπορεί επίσης να προκαλέσει αναπνευστικές αλλεργίες.

Εργασία με κατοικίδια ζώα

Ενώ εργάζεστε στην σίτιση κατοικίδιων ζώων, περιπατητής σκυλιών ή κτηνίατρος, θα είστε εκτεθειμένοι στο τρίχωμα του ζώου, που μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες. Επιπλέον, η γύρη και η σκόνη που παγιδεύονται στη γούνα ορισμένων ζώων θα μπορούσαν να προκαλέσουν τυχόν εποχιακές αλλεργίες που μπορεί να έχετε.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθείτε από μια ζωή χωρίς κατοικίδια ζώα. Αν είστε εκτεθειμένοι σε ζώα σε καθημερινή βάση, μιλήστε στο γιατρό σας για πιθανή φαρμακευτική αγωγή και βεβαιωθείτε ότι όλα τα πατώματα, οι πάγκοι και τα επιτραπέζια σκεύη διατηρούνται καθαρά και στεγνώνουν.

Εργασία σε ιαματικά λουτρά και σαλόνια

Εάν εργάζεστε στην ομορφιά, τη φροντίδα των μαλλιών ή σε οποιοδήποτε άλλο κλάδο της αισθητικής βιομηχανίας, οι πιθανότητες είναι ότι θα εκτίθενται σε ισχυρές χημικές ουσίες όπως αφαίρεσης βερνικιών νυχιών και βαφές μαλλιών ή θεραπείες σε καθημερινή βάση. Όχι μόνο μπορεί η έκθεση σε αυτές τις ασκήσεις να επιδεινώσει τις αναπνευστικές αλλεργίες, αλλά εάν είστε επιρρεπείς σε αλλεργίες στο δέρμα, θα πρέπει πάντα να ελέγχετε τα συστατικά όλων των προϊόντων με τα οποία εργάζεστε, καθώς μερικά από αυτά μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και εξανθήματα.

Αν και οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι τεχνίτες των νυχιών βρίσκονται σε κατηγορία χαμηλότερου κινδύνου για το άσθμα, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις στις ΗΠΑ όπου οι τεχνικοί των νυχιών ανέπτυξαν άσθμα

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept