Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στις πετσέτες μπάνιου και βλάπτουν την υγείας μας!

382

Το νερό, η υψηλή θερμοκρασία, το οξυγόνο, τα νεκρά δερματικά κύτταρα και τα άλλα κατάλοιπα του δέρματος, και το ουδέτερο pH που υπάρχουν μέσα σε ένα μπάνιο θεωρούνται το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη των μικροοργανισμών, ενώ οι πετσέτες είναι ακόμα πιο… κατάλληλες για τους μύκητες, τα βακτήρια και τους ιούς.
Υπάρχουν μερικά λάθη που κάνουμε και οι πετσέτες γίνονται εστίες μικροβίων. Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο συχνά λάθη:
Αφήνετε τις πετσέτες να στεγνώνουν διπλωμένες.

Οι περισσότεροι μετά το μπάνιο διπλώνουν τις πετσέτες σας και τις αφήνουν να στεγνώσουν κρεμασμένες σε άγκιστρα στο μπάνιο.

Αυτό δεν είναι μια καλή επιλογή καθώς η υγρασία τις καταστρέφει και οδηγεί στο να αυξάνεται η μούχλα και τα βακτήρια στο εσωτερικό τους. Φροντίζετε να τις απλώνετε ανοιχτές σε εξωτερικό χώρο.

Δεν τις τινάζετε μετά το πλύσιμο

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να τινάζουμε καλά τις πετσέτες μετά το πλύσιμό τους. Αυτό το βήμα θα βοηθήσει στο να παραμένουν αφράτες για πολύ περισσότερο και να στεγνώνουν όντας αφράτες.

Βάζετε πολύ μαλακτικό

Γεμίζοντας τη θήκη του πλυντηρίου σας με μαλακτικό δεν σημαίνει πως θα έχετε και καλύτερο αποτέλεσμα. Η καλύτερη λύση-όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο-είναι να μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό στο πλύσιμο των πετσετών σας ή να το κάνετε μια φορά το μήνα.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept