Πόσο επικίνδυνες είναι τελικά οι ψεύτικες βλεφαρίδες;

134

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες έγιναν μόδα τη δεκαετία του 1960 και τα τελευταία χρόνια επανήλθαν «θριαμβευτικά», μια και τις χρησιμοποιούν κατά κόρον διάφορες σελέμπριτι.
Όπως επισημαίνουν ειδικοί, οι βλεφαρίδες, όπως και τα φρύδια μας, «εξυπηρετούν» στο να συγκρατούν ιδρώτα, νερό, σκόνη και άλλες ανεπιθύμητες ουσίες από τα μάτια μας.
Οι ψεύτικες βλεφαρίδες όμως, εγκυμονούν κινδύνους, καθώς φτιάχνονται από συνθετικό υλικό και «κάθονται» πάνω στο βλέφαρο με κόλλα που περιέχει πολύ συχνά φορμαλδεΰδη.

Τα προσθετικά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, όπως και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να αφαιρεθούν οι βλεφαρίδες.
Επιπροσθέτως, ενδέχεται να προκαλέσουν βακτηριακή ή μυκητησιακή μόλυνση.
Επίσης, μπορεί να προκαλέσουν κερατίτιδα, είτε λόγω της απευθείας επαφής με τις βλεφαρίδες είτε λόγω υπερευαισθησίας στα υλικά της κόλλας.
Είτε χρησιμοποιείτε κοινές ψεύτικες βλεφαρίδες που επικολλώνται, είτε προτιμάτε τις πιο εντυπωσιακές των αισθητικών, προσέξτε τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν:

Αλλεργικές αντιδράσεις

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες ή άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται στις φυσικές βλεφαρίδες μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις στο δέρμα και τα μάτια. Ακόμα και ο παραμικρός ερεθισμός των ματιών μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα μάτια και μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει ακόμη και απώλεια της όρασης. Υπάρχουν πολυάριθμες περιπτώσεις όπου η κόλλα που χρησιμοποιείται για να συνδέσει την ψεύτικη βλεφαρίδα προκάλεσε αλλεργικές αντιδράσεις, οι οποίες κάνουν τα βλέφαρα να διογκώνονται (οίδημα) και έχουν προκαλέσει ερυθρότητα στα μάτια.

Βακτήρια

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες συνιστούν ένα σημαντικό κίνδυνο για την υγεία σας, επειδή τείνουν να “παγιδεύουν” βρωμιά και βακτήρια. Αυτά τα επιβλαβή σωματίδια συνήθως προκαλούν ερεθισμό στα βλέφαρα και τα μάτια. Οι φυσικές βλεφαρίδες προστατεύουν τα μάτια από τη σκόνη, τα ξένα υλικά και τον ιδρώτα, ενώ οι χαμηλής ποιότητας και ανθυγιεινές ψεύτικες βλεφαρίδες συνήθως προκαλούν ερεθισμούς και μολύνσεις.

Καταστρέφουν τις φυσικές βλεφαρίδες

Η ακατάλληλη σύνδεση της ψεύτικης βλεφαρίδας μπορεί να βλάψει τις φυσικές βλεφαρίδες. Η πρόσθετη πίεση που προκαλείται από τις ψεύτικες βλεφαρίδες μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη στους θύλακες των τριχών, σταματώντας την ανάπτυξη των βλεφαρίδων, προσωρινά ή και μόνιμα. Η χρήση ψεύτικων βλεφαρίδων θα πρέπει να περιορίζεται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Είναι, επίσης, σημαντικό να χρησιμοποιείτε μόνο υψηλής ποιότητας ψεύτικες βλεφαρίδες από αξιόπιστες εταιρείες και να τις τοποθετείτε στα μάτια σας πάρα πολύ προσεκτικά.

Τι πρέπει να αποφύγετε:

Υπερβολική ποσότητα κόλας

Ψεύτικες βλεφαρίδες με γκλίτερ και προσθετικά

Ύπνο με ψεύτικες βλεφαρίδες

Φτηνά extensions βλεφαρίδων

Extensions από συνθετικές ίνες

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept