Δείτε τα λάθη που κάνετε το πρωί και ξυπνάτε… στραβά!

Σας χαλάνε τη διάθεση για την υπόλοιπη ημέρα...

75

Τα επεισόδια έντονης πρωινής σύγχυσης και εκδήλωσης εριστικής ή ακόμα και βίαιης συμπεριφοράς αμέσως μετά τον ύπνο, ανήκουν σε μια κατάσταση που ονομάζεται «μέθη ύπνου» (sleep drunkenness), και η οποία δεν έχει καμία σχέση με την κατανάλωση αλκοόλ, ούτε με τις απλούστερες μορφές πρωινής ατονίας και κακοκεφιάς.
Τα επεισόδια μέθης ύπνου έχουν μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα από την απλή κούραση και έλλειψη ενέργειας. Μέχρι πρότινος δεν είχε δοθεί η δέουσα προσοχή στο φαινόμενο, καθώς αποδιδόταν στις προαναφερθείσες, πιο συνηθισμένες αιτίες.

Μπορεί να σηκώνεστε σαν σφεντόνα, να πίνετε στα γρήγορα έναν καφέ και να τρέχετε κατευθείαν στο γραφείο. Όμως, όλα τα παραπάνω είναι λανθασμένες κινήσεις, που τις επιπτώσεις θα τις βρείτε μπροστά σας στο υπόλοιπο της ημέρας.

Ξυπνάτε στο σκοτάδι. Μια μελέτη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Northwestern διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που εκτίθενται στο φυσικό φως μετά το μεσημέρι, έχουν δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο, από εκείνους που έχουν εκτεθεί στον ήλιο από νωρίς το πρωί.

Το φυσικό φως το πρωί βοηθά να ρυθμίσετε το εσωτερικό σας ρολόι, τα επίπεδα της ενέργειας, την όρεξη και τον μεταβολισμό.

Δεν πίνετε νερό.
Αν δεν πίνετε νερό το πρωί μπορεί να επηρεάσει αρνητικά, το υπόλοιπο της ημέρας σας. Αν είστε αφυδατωμένοι, έχετε περισσότερες πιθανότητες να νιώθετε μια άσκημη διάθεση, μια σύγχυση και ένα αίσθημα κόπωσης.
Ενώ αν πιείτε νερό με το που ξυπνήσετε και συνεχίσετε να πίνετε καθ όλη την ημέρα, όχι μόνο θα νιώθετε πιο ευτυχισμένοι και γεμάτοι ζωντάνια, αλλά θα έχετε επίσης, περισσότερη ενέργεια και αντοχή.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept