Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν μείνετε άπλυτοι 2 συνεχόμενες μέρες

Το μπάνιο αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας για τους περισσότερους ανθρώπους

136

Το ανθρώπινο σώμα έχει πάνω του περίπου 1.000 διαφορετικά είδη βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένων και 40 ειδών μύκητες. Και παρ’όλο που πολλά από αυτά μπορούν να δράσουν με ωφέλιμο τρόπο, τα «κακά» βακτήρια είναι αναγκαίο να απομακρύνονται με σαπούνι. Αποφεύγοντας λοιπόν το πλύσιμο του σώματος, τα κακά αυτά βακτήρια μπορούν πολύ εύκολα να βρουν πρόσβαση στα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας και να σε κάνουν να αρρωστήσετε.

Εκτός αυτού, τα βακτήρια είναι ο βασικός παράγοντας για τη μυρωδιά του σώματος, με τα αέρια που παράγονται από τα αυτά να μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και 30 δυσάρεστες μυρωδιές από ένα μόνο σώμα.

Και αν αυτές οι πληροφορίες δεν αρκούν για να σας πείσουν να μπαίνετε καθημερινά στη ντουζιέρα, είναι σημαντικό να ξέρετε ότι το καθημερινό ντους οδηγεί σε πιο υγιές δέρμα, αφού απομακρύνει τη λιπαρότητα και εμποδίζει την εμφάνιση σπυριών. Σύμφωνα με την γιατρό Holly L. Phillips, αν φοράτε ιδρωμένα ρούχα αυξάνεται η πιθανότητα ερεθισμού και μόλυνσης, και αν μετά τη γυμναστική ή την οποιαδήποτε δραστηριότητα που σας έκανε να ιδρώσετε δεν προλαβαίνετε να κάνετε μπάνιο, θα πρέπει τουλάχιστον να αλλάξετε ρούχα και να κρατήσετε καθαρές τις περιοχές στις οποίες είναι ευκολότερο να αναπτυχθούν βακτήρια (μασχάλες, πρόσωπο και ηβική περιοχή).

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept