Φυσικό μπότοξ από το πιάτο σας

114

Η δερματολόγος στο New York University School of Medicine Doris Day υποστήριξε ότι η ομορφιά του δέρματος μπορεί να επηρεασθεί τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Εσωτερικά από τις τροφές που καταναλώνει κάποιος και εξωτερικά από διάφορους παράγοντες όπως οι ατμοσφαιρικοί ρύποι το κάπνισμα και άλλοι.

Ποιες όμως τροφές αποτελούν το ελιξίριο της νεότητας

Τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα όπως τα φρούτα και τα λαχανικά λειτουργούν ως φυσικό μπότοξ για το δέρμα.

Παράλληλα οι βιταμίνες C, E, και A καθώς και η β καροτίνη, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της βλάβης που προκαλείται από μη σταθερά μόρια που λέγονται ελεύθερες ρίζες.

Τα συγκεκριμένα μόρια μπορούν να τραυματίσουν δερματικά κύτταρα και να προκαλέσουν σημάδια γήρανσης.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να αυξηθεί η πρόσληψη αντιοξειδωτικών, υποστηρίζουν οι δερματολόγοι αποτελεί η κατανάλωση ποικιλίας φρούτων και λαχανικών.

Οι ειδικοί συνιστούν επίσης κάθε γεύμα να συνοδεύεται από μια κουταλιά τοματοπολτό, αφού περιέχει ένα συστατικό την λυκοπένη που βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος.

Σολομός, σαρδέλες, αυγά αλλά και τα καρύδια βοηθούν να διατηρείται η εξωτερική στοιβάδα του δέρματος δυνατή και άθικτη, ώστε οι εξωτερικές τοξίνες και οι ρύποι να κρατούνται μακριά.

Στην περίπτωση που είναι δύσκολο ή ανέφικτο να ακολουθήσετε μια υγιεινή και περισσότερο ισορροπημένη διατροφή τότε οι ειδικοί συστήνουν την λήψη των πολυβιταμινών.

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία του δέρματος είναι ο ελλιπής καθαρισμός του προσώπου, η αποφυγή καπνίσματος, ο επαρκής ύπνος, η άσκηση αλλά και η κατανάλωση πολλών υγρών.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολόγων συνιστά τη χρήση αντηλιακού ευρέως φάσματος με SPF τουλάχιστον 30,καθημερινά, όλο το χρόνο για να προστατέψετε το πρόσωπο από τις ενοχλητικές πανάδες.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept