Μυστικά για να μην σας τσιμπάνε τα κουνούπια

256

Καλοκαίρι ίσον ζέστη και υγρασία. Η συγκεκριμένη εξίσωση όμως φέρνει άλλο ένα αποτέλεσμα ή μάλλον επισκέπτη. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τα κουνούπια. Μπορεί να προκαλέσουν από ένα μικρό, αθώο τσιμπηματάκι μέχρι να σας κάνουν πουά από τις αδίστακτες επιθέσεις τους, χαρίζοντας σας αυτά τα κατακόκκινα τσιμπήματα που φαίνονται από το διάστημα.

Τα κουνούπια έχουν ξεκινήσει ήδη να εμφανίζονται και εσείς για ακόμα μια χρονιά, ψάχνετε τρόπους για να μην σας τσιμπάνε.

Πέρα από τα γνωστά εντομοαπωθητικά χώρου, υπάρχουν και φυσικές λύσεις για να τα καταφέρετε και να κρατήσετε τα ενοχλητικά κουνούπια μακριά σας.

Δείτε παρακάτω τρεις από αυτές:

Βασιλικός ή μαϊντανός

Είναι από αυτά τα φυτά που απωθούν τα κουνούπια. Δοκιμάστε να ψιλοκόψετε ένα ματσάκι μαϊντανού ή βασιλικού, και να τοποθετήσετε τα φύλλα του σε ένα μπολάκι βάζοντας λίγο ξύδι. Τοποθέτησε το μπολ στο ψυγείο για κάποιες ώρες κι έπειτα βάλτε το πάνω στο κομοδίνο ως φυσικό εντομοαπωθητικό.

Λεμόνι

Δοκιμάστε να αφήσετε κομμένες φέτες λεμονιού σε ένα πιατάκι μέσα στο δωμάτιο για να «μαζέψει» τα κουνούπια και να μην πλησιάσουν εσάς.

Φυτά στα παράθυρα και στα μπαλκόνια

Όχι οποιαδήποτε φυτά αλλά εντομοαπωθητικά όπως βασιλικό, λεβάντα, δεντρολίβανο και μέντα.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept