Θέλεις να αδυνατίσεις; Τα παπούτσια έξω από το σπίτι…

144

Αν θέλεις να αδυνατίσεις, τα παπούτσια σου έξω από το σπίτι!Τουλάχιστον αυτό λένε οι επιστήμονες!

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσίασε η European Society of Endocrinology στην Βαρκελώνη, το να αφήνεις τα παπούτσια σου στην πόρτα όταν μπαίνεις στο σπίτι, μπορεί να αποτρέψει τις χημικές ουσίες, που ονομάζονται παχυσαρκιογόνα (obesogens), να μολύνουν το σπίτι σου και να σε… παχύνουν.

Αυτές οι ουσίες βρίσκονται παντού, από τις σόλες των παπουτσιών μέχρι τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, τα πλαστικά δοχεία και τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν φυτοφάρμακα. Κύρια πηγή έκθεσης είναι η διατροφή, καθώς και ορισμένα παρασιτοκτόνα ή τεχνητά γλυκαντικά.

Τα παχυσαρκιογόνα μπορούν να αυξήσουν την όρεξή σου ή τον αριθμό και το μέγεθος των λιπωδών κυττάρων, τα οποία με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους. Επίσης μπορεί να επηρεάσουν τον μεταβολισμό, επιβραδύνοντας τον ρυθμό καύσης των θερμίδων και δυσκολεύοντας την απώλεια βάρους.

Οι ειδικοί έψαξαν να βρουν που είναι πιθανότερο να συναντηθούμε με αυτά τα χημικά και κατέληξαν στα εξής:

– Σκόνη στο σπίτι
– Καθαριστικά σπιτιού
– Μαγειρικά σκεύη
– Καλλυντικά
– Σόλες παπουτσιών

Αν και οι ερευνητές παραδέχονται ότι είναι αδύνατο να απαλλαγείς πλήρως από αυτές τις χημικές ουσίες, με το να αφήσεις τα παπούτσια σου στην πόρτα, μειώνεις την ύπαρξη τέτοιων χημικών στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept