Φτιάξτε toner με αγγούρι!

282

Ποιο το όφελος; Ποια η θετική επίδραση του toner;

Αφαιρεί την παραπανίσια λιπαρότητα από το δέρμα.
Απαλλάσσει την επιδερμίδα από οποιοδήποτε ρύπο – βρωμιά.
Εξισορροπεί τα επίπεδα του Ph στο δέρμα, καθιστώντας το ούτε πολύ λιπαρό ούτε πολύ ξηρό.
Μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων, καθώς και πρόωρων ρυτίδων στο πρόσωπο.
Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.
Ενυδατώνει το δέρμα.
Σφραγίζει τους διεσταλμένους (=ανοιχτούς) πόρους της επιδερμίδας του προσώπου, προστατεύοντάς το από την εισχώρηση μικροβίων.
Αναζωογονεί την επιδερμίδα και τα επιδερμικά κύτταρα.
Τονώνει το πρόσωπο· εξ ου και το όνομα του.

Το καλύτερο σπιτικό toner προσώπου που πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιείς

Το αγγούρι περιέχει πάνω από 90% νερό και είναι ιδανικό για ενυδάτωση εσωτερικά και εξωτερικά.  Γιαυτό, την επόμενη φορά που θα κόψετε σαλάτα φυλάξτε λίγο αγγούρι και παρασκευάστε ένα μοναδικό toner!

Υλικά:

1 βιολογικό αγγούρι
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

Εκτέλεση:

Πλύνε καλά το αγγούρι (αν δεν είναι βιολογικής καλλιέργειας ξεφλούδισε το). Κόψε το σε κομμάτια και πέρασε το στο multi για να γίνει πολτός. Σούρωσε τον πολτό με μια γάζα, πίεσε καλά μέχρι να βγει όλος ο χυμός. Ρίξε μέσα στο χυμό αγγουριού το μέλι και ανακάτεψε πολύ καλά για να ενωθούν τα δυο υλικά. Εναλλακτικά μπορείς να χτυπήσεις το μείγμα με ένα ηλεκτρικό σέικερ για καφέ. Τοποθέτησε τη λοσιόν σε ένα άδειο – καθαρό μπουκαλάκι με καπάκι και φύλαξε τη στο ψυγείο για μερικές μέρες.

Εφαρμογή:

Κάθε πρωί και βράδυ, μετά τον καθαρισμό του προσώπου, ρίξε σε βαμβάκι τη λοσιόν και πέρασε τη σε όλο το πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Άφησε να στεγνώσει φυσικά και στη συνέχεια άπλωσε την ενυδατική κρέμα ή serum. Πριν από κάθε εφαρμογή μην ξεχνάς να ανακινείς καλά το μπουκαλάκι.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept