Βάλτε αυτό το φυτό μέσα στο σπίτι σας – Είναι ρυθμιστής ενέργειας!

186

Σε όλους αρέσει να ντύνουμε το εσωτερικό του σπιτιού με ζωντανούς οργανισμούς όπως τα πράσινα φυτά.

Οι κάκτοι αποτελούν μια πολύ όμορφη διακοσμητική πινελιά στους χώρους του σπιτιού μας ή του γραφείου. Είναι ένα φυτό που απαιτεί ειδική φροντίδα για να διατηρηθεί και λέγεται ότι έχει την ικανότητα να αποκρούει το φθόνο, τους εισβολείς, τα κακόβουλα άτομα, τους υποκριτές και να απορροφά την αρνητική ηλεκτρομαγνητική ενέργεια από τις οικιακές συσκευές.

Ο κάκτος φέρνει αρμονία και ισορροπία στο σπίτι, αρκεί να είναι στο σημείο που αφορά τα επαγγελματικά σου. Και όχι, δεν εννοούμε το γραφείο σου, αλλά ένα σημείο στο σαλόνι όπου δείχνεις ποιος είσαι προς τα έξω. Μια άλλη καλή πρόταση είναι το μπάνιο, ειδικά αν βρίσκεται στο βορειοδυτικό σημείο του σπιτιού.

Ο κάκτος θεωρείται ο βασιλιάς των φυτών. Τοποθετήστε τον σε μια σκοτεινή γωνία με ελάχιστη ροή αέρα και θα ρυθμίσει την ενέργεια του περιβάλλοντος.

Πόσο φωτισμό χρειάζεται ο κάκτος

«Ο κάκτος δεν χρειάζεται να είναι όλη μέρα στον ήλιο. Μπορεί όμως να μένει 10-14 ώρες την ημέρα. Τις υπόλοιπες ώρες, είναι η στιγμή όπου τρώει. Χρειάζεται λοιπόν μία ισορροπία. Μία φορά τον μήνα, μπορείς να του αλλάζεις κατεύθυνση ώστε να κοιτά προς τον ήλιο», μας λέει το Planet Desert, που ειδικεύεται στο αγαπημένο σου φυτό.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Όσλο, οι εργαζόμενοι που φροντίζουν να τοποθετήσουν φυτά στα γραφεία τους έχουν κατά 23% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από ασθένεια σχετική με την ξηροδερμία, το βήχα και την κούραση, απ’ ότι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν έστω και μια μικρή γλαστρούλα κοντά τους.

Το σωστό πότισμα

Οι περισσότεροι ποτίζουν τους κάκτους λιγότερο από όσο πρέπει, επηρεαζόμενοι από την αντοχή τους στην έλλειψη νερού. Όμως, οι κάκτοι χρειάζονται πότισμα οπωσδήποτε μια φορά τη βδομάδα τους ανοιξιάτικους μήνες και 2 φορές τη βδομάδα τους θερινούς μήνες. Αντίθετα, οι κάκτοι θέλουν περιορισμένο πότισμα το φθινόπωρο, ενώ το χειμώνα καλό θα ήταν να μην βρέχονται και να μην ποτίζονται, ειδικά σε συνθήκες κρύου και παγωνιάς. Για τους κάκτους που έχουμε εσωτερικά στο σπίτι, ποτίζουμε δυο φορές τη βδομάδα τους καλοκαιρινούς μήνες και μια φορά τη βδομάδα τον υπόλοιπο καιρό συμπεριλαμβανόμενου και του χειμώνα.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept